۱۴۰۱-۰۴-۰۷

بریتانیا هاب انرژی اروپا

طرح های زیادی می توان روی کاغذ رسم کرد . اما تا کنون تامین کننده انرژی اروپا از طریق بریتانیا به عنوان های انرژی مطرح نشده است.
همه تکنولوژی های مورد بحث وجود دارد.
می دانیم در ایسلند انرژی برق زمین گرمایی به میزان نامحدود موجود است.
فاصله دریایی ایسلند تا سواحل بریتانیا کمتر از ۸۰۰ کیلومتر است. 
روسیه مقادیر فراوانی از الکتریسیته را از سیبری به بخش اروپایی ارسال می کند . مسافت بیش از چند هزار کیلومتر.
کشتی های کابل دریایی مدتها است که در کف دریا کابل می گذارند . 
عبور الکتریسیته از دریا نیاز به یک کابل تکی دارد ، آب دریا کابل دوم خواهد بود.(در واقع زمین )
این موارد را کنار هم بگذاریم ، کابل دریایی از ایسلند به بریتانیا می تواند مقادیر زیادی انرژی الکتریسیته را که از طریق زمین گرمایی تولید شده به بریتانیا منتقل کند .
کابل های دوم و سوم و بیشتر می تواند الکتریسیته بیش از نیاز بریتانیا را منتقل کرده و مازاد این الکتریسیته به اروپا منتقل گردد . نه تنها ایرلند و فرانسه و آلمان و هلند و بلژیک ، بلکه تا آنجا که سرمایه گذاری اجازه دهد ، انرژی از بریتانیا برای اروپا تامین می تواند بشود .
هم اینک دانشمندان روی فوق رسانا هوایی کار می کنند که در دمای بالا کار کند . استفاده از آنچه تا کنون اختراع شده در بخش های خشکی نیز مقدور است.
ضمن سبز بودن این انرژی بخصوص برای مقابله با گرمای زمین ، درآمد مالی برای ایسلند و بریتانیا و کاهش وابستگی به شرق از مزایای این طرح است. همچنین امتیاز ژئوپلیتیک بریتانیا در اروپا ، برای این کشور ، جذاب خواهد بود. 


۱۴۰۱-۰۴-۰۶

خانه های روستایی ضد زلزله لازم داریم

در شهرها یک حداقلی از ملاحظات مهندسی و زلزله مورد استفاده سازندگان هست . اما در روستاها ، بخصوص برای خانه های موجود ، هیچ محدودیتی برای ساخت و ساز خانه روستایی نداریم .
همانطور که قبلا شاهد بودیم و اخیرا در افغانستان نیز اتفاق افتاد ، وقوع زلزله باعث می شود تا ساختمانها فرو ریزد و تلفات انسانی این رویداد طبیعی زیاد باشد .
چه می توان کرد ؟
ابتدا باید مواد و مصالح بومی را به روشی تقویت کرد . همچنین مسئله سهولت دسترسی و طرح های معماری از قبل آماده شده در دسترس همگان باشد و به اطلاع همگان رسیده باشد .
مسلما دسترسی همه نقاط کشور به یک طرح یا مصالح عملی نیست . طرح های سازگار با هر اقلیم تدارک دیده شود . چیزی که افراد بومی و بدون آموزش بتوانند استفاده کنند . اضافه کردن آهک به ملات ها و قرار دادن لاستیک های مستعمل خودروها به جای لاستیک ضربه گیر شاید بتواند مفید باشد .
این دو پیشنهاد لزوما طرح خوبی نیستند . مثالی هستند از روشهایی که باید توسط اساتید و دانشگاهیان بررسی و برای هر اقلیم  پیشنهاد گردند .
اما آنچه واضح است این است که نیاز به این تحقیقات وجود دارد . 
باید کاری کرد.

۱۴۰۱-۰۴-۰۴

همزیستی انسان و طبیعت

انواع مختلف همزیستی داریم و نوع خاصی از آن ، دو طرف از این همزیستی سود می برند.
خوب است انسان نیز در طبیعت به نوعی زندگی کند تا دو طرف سود ببرند .

۱۴۰۱-۰۳-۳۰

بازیابی ماهواره های از رده خارج در مدار زمین

انتقال اجرام به مدار زمین خیلی هزینه بر است . برای اقلام ارسالی نیز عمری را متصور هستیم . همانطور که برای اقلام روی زمین بازیابی داریم چرا برای اقلام در مدار بازیابی نداشته باشیم .
امکانات لازم را می شود به مدار فرستاد. مهمترین آن یک بالن که بشود ماهواره را به داخل آن کشید و آن را با هوا پر کرد تا کارکنان با سهولت بتوانند کارهای تعمیرات را انجام دهند .
مدار بازیابی را می توان به صورت بهینه در نظر گرفت . احتمالا چیزی هم تراز مدار ایستگاه فضایی  مناسب خواهد بود .
برای شکار اجرام بزرگ و کوچک مداری می توان تجهیزات خاصی طراحی نمود . شاید بشود این تجهیزات را از بازیابی مداری ساخت . یک سیستم کنترل از راه دور را می توان در مدار ایجاد نمود و حداقل کارها را برای پرسنل در نظر گرفت . این پرسنل از ایستگاه ههای مداری می توانند بیایند و یا مستقیما از زمین به مدار بروند .
راه های زیادی برای این کار را می شود طراحی نمود.
هدف این بازیابی ها می تواند ایجاد یک هتل فضایی به قدر کافی بزرگ و ایمن باشد . 


۱۴۰۱-۰۳-۲۹

هیچ سلاحی برای همیشه کارساز باقی نخواهد ماند

در طول تاریخ شاهد بوده ایم که انواع سلاح های نظامی باعث شدند که یک طرف از دیگران پیشی بگیرد.
اما طرف های درگیری به سرعت سیستم دفاعی آن را ساخته و خود را به آن سلاح ها مجهز کردند .
طرفین باید در یک رقابت پر سرعت ساخت و توسعه سلاح  درگیر شوند که هر از چند گاهی یکی از طرفین پیش خواهد افتاد.
این رقابت پرسرعت تسلیحاتی منابع کشورها را مصرف می کند . 
در حالی که هیچ عایدی برای طرفین ندارد . تنها برای مدت کمی ، امنیت آنها را تامین می کند. شاید روشهای ارزان تری برای تامین امنیت در جهان وجود داشته باشد .
مثل ارتباط اقتصادی با سایر کشورهای جهان و البته دیپلماسی .
این ابزارها کشورها را از داشتن سلاح های نظامی بی نیاز نمی کند . اما میزان سرمایه درگیر با آن را به شدت کاهش می دهد .
در حیات این دوران کشورها خوب است از همه ابزارهای ممکن برای داشتن امنیت با قیمت های معقول اقدام گردد . تمام تلاش ها در یک سو قرار نگیرد . چیزی که در کره شمالی شاهد هستیم ، حد افراط گسیل منابع برای سلاح های کشتار جمعی است . در حالی که اگر منابع این کارها به ایجاد رفاه اقتصادی مردم می پرداخت ، اوضاع آنها چیز دیگری بود . حتما کره ای ها بعد از دیدار ترامپ با رهبرشان می توانستند حد متوسطی را بیابند که ضمن تامین امنیت آنها ، رفاه و آسایش بیشتری برای مردمشان فراهم آورند .

۱۴۰۱-۰۳-۲۸

کجای جهان باید بدنبال موجودات هوشمند بگردیم ؟

فرض کنیم : در یک کهکشان با فاصله یک میلیون سال نوری از خودمان نشانه های هوشمندی موجودات را پیدا کردیم ! این چه ارزشی دارد . در واقع یک میلیون سال پیش یک جایی یک چیزی بوده ، احتمال اینکه الان هم آن موجودات زنده باشند ، ضعیف است . تازه اگر بخواهیم سیگنال بفرستیم که ما هم هستیم ، و آنها جواب بدهند ، دو میلیون سال طول می کشد . این یعنی احتمالا اگر تا یک میلیون سال دیگر موجودات هوشمند در آن منظومه باشند و سیگنال ما را دریافت کرده و پاسخ بدهند ، احتمال اینکه نوع بشر تا زمان دریافت جواب در کره زمین باشند ، ضعیف خواهد بود .
بنابراین منطقی است که در فواصل معقول تری دنبال حیات هوشمند باشیم . مثلا حداکثر تا صد یا پنجاه سال نوری از زمین .( بین صد تا دویست سال زمان رفت و برگشت سیگنال ها طول خواهد کشید ) 
در میان این ستارگان ، تعداد ستاره هایی که سیاره دارند ، محدود است .
همینطور تعداد سیاره هایی که بتوانند آب مایع را در خود داشته باشند .
اگر جایی در آسمان حیات باشد و ما بتوانیم با آن تماس بگیریم در همین فواصل خواهد بود .
ارسال سفینه ای حامل تلسکوپ به نزدیکی آن منظومه و سیاره که بتواند اطلاعات بیشتری از آن محیط برای ما ارسال کند ، می تواند هدف مناسب بعدی اکتشافات فضایی باشد .

حد نهایت محبت افراد مختلف متفاوت است ، چرا ؟ چه چیزی این حد نهایت محبت افراد را تعیین می کند ؟

سوال خوب خود نیمی از جواب است .
هر کسی باید خود بگردد و بیابد . محبت امروز ما ناشی از چیست . این محبت حداکثری به چه کسی و چه چیزی داریم ؟
آیا بهتر است که این محبت افزایش یابد یا کاهش آن بهتر است ؟
اساتید اخلاق می گویند " حب دنیا راس کل خطیه " محبت دنیا خوب نیست . محبت عقبی هم محبت بهشت و افراد بهشتی ، مطلوب نیست . 
محبت به خداوند مطلوب است و این از محبت به خلق خدا حاصل می گردد . آنجا که کسی نیست و فقط خدا هست و ما ، اگر پیش بیاید ، آیا برای خلق خدا کاری می کنیم ؟ اگر هزینه داشته باشد چه ؟ هزینه مالی - جانی و غیره ؟
آیا اگر پیش بیاید ، حاضر به فداکاری هستیم ؟ مالی- جانی و غیره .
اینها بعضی از روشهای عملی افزایش محبت هستند . 
محبت توجه می طلبد و افزایش توجه ، محبت را افزون می کند . توجه دائمی بیشترین میزان رشد محبت را خواهد داشت . این را در ذکر دائم (خفی )می توان سراغ گرفت . حالت بهینه رشد محبت - رشد سالک .
پس اختلافات محبت حداکثری از میزان نزدیکی و دوری افراد است به خداوند . از میزان راهی است که به سوی خداوند رفته اند .
البته این نیز ماند سایر رفتارهای ریا کارانه قابل تقلید ظاهری است . گر چه ارزش نوع واقعی آن دارد . اما اصحاب دنیا تقلید آن را نیز می کنند . 
می توان با امتحان آنها را شناسایی کرد . گر چه لازم نیست . این محبت اثر دنیوی ندارد ، جز آنکه فرد با محبت بیشتر در بهشت درون خود خواهد بود . و کم محبت در آتش جهنم درون خود . مقلد نیز درون آتش و بیرون نمایش بهشت دارد. 
خداوند همه ما را ببخشاید و از محبان خودش قرار دهد .


۱۴۰۱-۰۳-۲۵

تاثیر یارانه حمل و نقل عمومی شهری بر قیمت های تعادلی

یارانه حمل و نقل عمومی شهرها کمک می کند ، مردم راحت تر در سطح شهر جابجا شوند و بیشترین استفاده برای کم درآمدترین اقشار جامعه است . اقشار پردرآمد از حمل و نقل عمومی استفاده نمی کنند .
اگر این یارانه نبود ، قیمت خدماتی که اقشار کم درآمد ارائه می کنند ، افزایش میافت و اقشاری که از این خدمات استفاده می کردند ، باید هزینه بیشتری می پرداختند.در واقع این یارانه باعث منافع برای اقشار پر درآمد می گردد. غیر از اینکه اگر نبود ، اقشار کم در آمد ممکن بود نتوانند از منازل خود در مناطق کمتر برخوردار به مناطق بیشتر برخوردار برسند. و احتمالا در کوتاه مدت بیکار می ماندند.
بیشترین استفاده کنندگان از این یارانه ، کسانی هستند که در شهرهای اقماری شهرهای بزرگ استفاده می کنند . و این افراد ساده ترین خدمات را ارائه می کنند . نظافتچی - تکنسین های کار بدنی و با کاهش واقعی دستمزدها در کشورهای با تورم بالا ، کارمندان و فارغ التحصیلان دانشگاهی ساکن در شهرکهای اقماری .
اگر این یارانه نبود ، بخشی از کارهای خدماتی که امکان انتقال به مناطق دیگر را ندارد ، مانند نظافت خیابانها ، توسط افراد ساکن محل تامین می گردید ، یا با افزایش دستمزد کارگری ، افراد ساکن در محل این شغلها را انتخاب می کردند و یا افرادی را برای انجام آن در محل استقرار می دادند . در واقع منازل کارگران حومه شهر ها به داخل بافت انتقال میافت . از سوی دیگر بعضی مراکز اشتغال به حومه شهرها که کارگران ارزانتر دارد انتقال میافت . این جابجایی مراکز شغلی باعث می شود که هزینه کل ارائه خدمات و کالا در شهرها کاهش یابد و قیمت تمام شده کاهش یافته و سود و درآمد صاحبان کسب و کار اقزایش یابد از سوی دیگر زمان سفر کارگران مهاجر هر روزه به داخل شهرها کاهش میابد ( در حد قدم زدن ) و علاوه بر سلامت جسم و روح ، زمان اضافی را می توانند کار اضافه کرده و یا به استراحت و همراهی با خانواده بپردازند .
در نهایت رفاه اجتماعی افزایش خواهد یافت .
یک قدم جلوتر کاری است که دولتها می توانند انجام دهند . آنها می توانند بر حمل و نقل شهری مالیات وضع نمایند . این کار باعث می شود تا حمل و نقل افراد در سطح شهرها حداقل گردد . ارتباطات اطلاعاتی توسط شبکه های ارتباطی قابل انجام است و کالاها در ساعات دیر وقت و به میزان حداقل ممکن در سطح شهرها جابجا می گردد .
ترافیک حداقل خواهد شد و سلامت عمومی جامعه افزایش خواهد یافت .
زمانی که لازم نباشد افراد در شهرها استقرار یابند و کسب و کارشان را از راه دور بتوانند انجام دهند ، حرکت جمعیت به سمت روستاها که رفاه و آسایش بیشتری دارد صورت خواهد گرفت . و افراد متول و کم درآمد هر یک به دلایل خود به سمت روستاها نقل مکان خواهند کرد .
این امر مهاجرت کارگران به مراکز جمعیتی که با انقلاب صنعتی شدت گرفت را معکوس کردهو باعث می شود نتیجه انقلاب اطلاعاتی بتواند اثر جمعیتی خود را بر جوامع بگذارد.

۱۴۰۱-۰۳-۲۴

نیروی محرک فنر برای اسباب بازی ها و خودروهای امروزه

تکنولوژی استفاده از فنرها برای به حرکت درآوردن مکانیزم ها مدت ها است که وجود دارد . با توجه به مشکلات و محدودیتهای خودروهای الکتریکی بخصوص در میزان انرژی ذخیره شده و نیاز به حجم زیادی باتری برای این خودروها ، می توان از انواع مکانیزم های فنری برای به حرکت در آوردن انواع خودرو ها استفاده نمود .




۱۴۰۱-۰۳-۱۸

کاهش رشد جهانی و تاثیر آن بر جوامع و افراد

اقتصاد دنیا را مانند سطح زمین در نظر بگیریم که باران همان پول است . در خیلی جاها مناطق کویری و کم باران داریم . خیلی جاها هم باران زیاد( نسبی ) داریم . طبیعتا مردم می خواهند به مناطق با باران بیشتر بروند . اما در اینجا بحث کاهش بارندگی را داریم .
در اکثر مناطق این باران جوی های کوچکی را به وجود می آورد و به دریاچه ها می ریزد . دریاچه های کوچک و بزرگ زیادی داریم . این دریاچه ها هم با یکدیگر و با سایر مناطق تبادل آب دارند . در نهایت در دید کلان می بینیم که آب در یک سری جاها جمع می شود .
در این مناطق دریاچه های بزرگ و یا ثروتمندان بزرگ داریم . علت وجودی ایشان نیاز جهان به یک چیز خاص مثل نرم افزار ویندوز و یا استفاده از ظرفیت های خالی خطوط هوایی و غیره می باشد .
این موارد در دنیای بارانی ما مانند شیب های مختلف هستند که به دریاچه های بزرگ ختم می شوند .
حالا کاهش رشد جهانی یا کاهش بارندگی در کل اقتصاد باعث می شود تا مناطق خیلی بزرگی از میزان آب کمی که دریافت می کردند محروم شوند . بخش متوسط نیز با کم آبی دست به گریبان خواهد بود و کمتر از همه دریاچه ها هستند که دچار رشد کم می گردند . خیلی از این کم بارشی ها باعث می شود ، ان بارندگی کم هم بیشتر به دریاچه ها برسد ، مانند استفاده مردم از آمازون و ای بی برای خرید اقتصادی به جای خرید از خرده فروشی های محله .
کاربرد این مطلب این است که اولا شیب ها را باید به نحوی تغییر داد تا آب بیشتری در محل بماند . این تفاوت دارد با سد بستن و مالک رودها و دریاچه ها شدن مانند سیستم های کمونیستی ، اگر خرده بازارها را بشود فعال نگه داشت و تبادل اقتصادی را در میان آنها توسعه داد ، این امر باعث ماندن ثروت و باز آفرینی رشد و ثروت در همه مناطقی می گردد که از این مدل استفاده کرده اند . مناطق ثروتمند در تبادل تجاری با همسایگان دور و نزدیک تبادلات بیشتری می توانند داشته باشند . و مجموعه ثروت بیشتری می تواند تولید کند .
مناطقی که در آینده ممکن است دچار قحطی - مشکلات اقتصادی شوند نیز قابل شناسائی از قبل هستند . 

آزمایشگاه واقعی سلاح های غربی ها و شرقی ها در اوکراین و ما!!!

چرا سلاح های ما از این آزمایشگاه استفاده ننماید ؟
پهپادهای ما می تواند در این آزمایشگاه واقعی مورد استفاده قرار گیرد و اشکالات آن مورد اصلاح قرار گیرد .
گر چه ورود هر سلاحی بالقوه می تواند مرگ و میر یکی از طرفین را سبب گردد، اما تاثیر سلاح های ایرانی در هر طرف می تواند ناچیز باشد .
اما اطلاعات ذی قیمتی از آن بدست خواهد آمد . 
دست اندرکاران آزمایشات می توانند راه کارهایی را برای ارسال غیر مستقیم یا مستقیم این سلاح ها به میدان های واقعی بیابند .