۱۳۹۵-۰۶-۰۹

خط تولید کارگر باسواد حتی در دانشگاه امروزه موجب توسعه بیکاری است

انقلاب صنعتی نیاز به کارگر متخصص داشت.  پس خط تولید باسواد کردن راه افتاد.  پس از آن نیازمند دانشمند شد. خط تولید دانشمند نیز راه انداخته شد.
اما در طی زمان تولید تغییر کرد و ثابت نماند.
اما خط تولید کارگر باسواد و دانشمند با سبک و سیاق انقلاب صنعتی متوقف نشد و به کار ادامه میدهد. از این رو بیکاری زیاد شد.
همانطور که اقتصاد آزاد قالب خود را پیدا میکند و با هدایت دست پنهان هدایتگر در مسیر حداکثر سود پیش میرود,  نیروی کار نیز بر اساس یکی از همان دسته‌ای پنهان در جهت حفظ حداکثر اشتغال پیش خواهد رفت. در واقع تخصص مورد نیاز,جامعه در هر زمان باید در دسترس باشد. یعنی دست پنهان بر اساس نیاز فردا اجتماع آموزش داده باشد.
آیا این عجیب است که در طبیعت آماده بودن نیازها را در زمان مطلوب مشاهده کنیم ؟
مثالهایی زیادی در طبیعت میتوان برشمرد که به صورت طبیعی نیازهای مقاطع استثنایی برطرف میشود.
از جمله نسبت جمعیت دختر و پسر جامعه و تغییر نسبت دختر و پسر در مواقع خاص, مثل جنگ و قحطی و موارد مشابه.
راه حل چیست ؟
هدف این نیست که توسعه بیسوادی را تبلیغ کنیم. باید در سواد آموزی , انعطاف بیشتری داشته باشیم.
مشابه اقتصاد آزاد, به آحاد محصلین اجازه دهیم بر اساس سلیقه خود تحصیل کنند. اگر علوم, ادبیات, ریاضی یا داستان و موسیقی بیشتر دوست دارند. خوبه اشکالی,دارد ایشان اجازه داشته باشند بر اساس نیاز وجودی خود این علوم را فرا بگیرند.
طراحی چنین مدارس و دانشگاههایی ساده نخواهد بود. اما نیاز جامعه فردا به فارغ‌التحصیل های جدید لازم است. اگر سیستم آموزشی را نه فقط در جهان سوم, بلکه در همه جهان تغییر ندهیم, با موج بیکاری ادامه دار مواجه خواهیم بود .
از طرفی کسانی که کار میکنند, ثروت می آفرینند. یعنی اشتغال بیکاران, یعنی تولید ثروت بیشتر برای کشور . و عدم استفاده از ظرفیت های موجود,  موجب توسعه فقر و در نهایت توسعه نیافتن خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست: