۱۳۹۵-۰۶-۰۷

اشکال اجرایی بتن مسلح و میلگرد


در نقشه‌ها میبینیم که فاصله میلگرد ها میزانی مشخص است. در واقع طراح بر اساس فاصله میلگرد ها نیروهای بتن مسلح را محاسبه کرده است.
این ساختار در زمانی که نقشه مطابق نظر طراح اجرا شود کار خواهد کرد در غیر اینصورت توان کارکرد ساختمان بتن مسلح ضعیف خواهد شد .
اما در عمل اجرای این بهش مهم به عهده افراد کم سواد و بی سواد است. حداکثر یک نفر نقشه خوان ( مثلا با مدرک مهندسی ) برای کنترل و نظارت کار را بازبینی میکند. آن شخص هم میداند که زیاد نمیتوان ایراد بگیرد. حداکثر چند ایراد قابل اصلاح است, بیشتر را باید با مسامحه بگذراند.
اما در جاهایی که اجرای میلگرد ها کاملا مطابق نقشه باشد, این میلگرد ها باید زیر بتن رفته و با ویبراتور هوای محبوس بتن خارج کردد. این یعنی در زمان مدفون شدن و بعد از ان, زمانی که بتن خیس است, کارگران بادکنک روی این میلگرد ها حرکت خواهند کرد.
مشاهده شده اکثرا فاصله انداز های میلگرد ها از جا خارج شده و کار میلگرد بندها در خصوص حفظ فواصل , بخصوص فواصل میلگرد های بالا و پایین در سقف ها , کاملا تغییر خواهد کرد.
این یعنی ساختار با نیاز طراح اجرا نگردیده است.
برای رفع این مشکل باید کار کارگران میلگرد بند را حذف کرد.
بتن مسلح را میتوان با کامپوزیت های مختلف ساخت.
یکی از بهترین کامپوزیت ها, استفاده از الیاف پلی پروپیلن است . سایر الیاف نیز بر اساس نیاز طراح قابل اجرا خواهد بود .
نظر به این که الیاف , در زمانی ساخت بتن وارد آن میگردد , حذف کار کارگران میلگرد بند و عوامل کنترلی , صرفه جویی خواهد شد و زمان اجرای این کار نیز حذف میگردد. از طرفی این بتن بدلیل وجود الیاف در آن ترک نخورده و ضد آب خواهد بود .
افزایش سرعت اجرا و حذف یک مرحله کاری از ساختمان سازی از مزایای این کار میباشد.
همچنین تطابق اجرا با طراحی با دقت بالاتری قابل دستیابی است.
این کار باید توسط دولت بصورت دستورالعمل در سطح کشور ابلاغ و کنترل های لازم صورت پذیرد .
زمانی معایب آیین اجرا خود را نشان خواهد داد که در یکی از شهرهای بزرگ زلزله رخ دهد. در آن صورت بسیاری ساختمانها که برای زلزله بزرگتر طراحی شده‌اند,  با زلزله‌ای کوچک , تخریب میگردند .

هیچ نظری موجود نیست: