۱۳۹۶-۰۵-۰۹

بحران هدف در زندگی براي همه مردم ايران !

متاسفانه شاهد هستيم كه اكثر مردم هدف ندارند و فعاليتهاي روزانه تكراري و بدون هدف را انجام ميدهند. اين بدون هدف بودن براي جوانان ، باعث بي هدف حركت كردن و عدم رسيدن به هيچ مقصدي خواهد شد. از طرفي براي ميانسالان ، خستگي دائمي و روزگذراندن و ايام را سپري كردن ميشود. براي پيران نيز انتظار مرگ كشيدن غايت ديدگاه است .
اين گونه زندگي براي هيچ مقطع سني شايسته نيست . اين وظيفه اداره كنندگان جامعه است كه هدف غايي براي مردم تعيين كنند. بايد از همه خواسته شود كه " ابن الوقت " باشند و در هر زمان بهترين فعاليت را براي رسيدن به هدف تشخيص دهند و عمل نمايند.
و اين نه براي هدايت ديگران است . هر فرد بايد هدف رفتاري شخصي داشته باشد.باید برای همه مردم ایران یک هدف مشترک ایجاد کرد تا همه سعی و تلاش کنند که کشور را بسازند.
هدف ما ( ايرانيان ) ساخت سرزمینی است قوی از لحاظ مالی و علمی برای خودمان و برای آیندگاني كه در اين سرزمين زندگي خواهند كرد.
ثروت حقيقي همه ملتها روي زمين و از كاركرد مردمش حاصل ميشود. از اين رو بايد همه مردم را در هر سني و هر موقعيت اجتماعي به فعاليت اقتصادي تشويق كرد. اين كار نه در جهت خراب كردن كار ديگران و ايجاد ساختار جديد است . 
بايد آجر روي آجرهاي موجود گذاشت و بناهاي جديدي در همه زمينه هاي فرهنگي ،‌توليدي ، اجتماعي و غيره ايجاد كرد. 
شعرا ميتوانند مردم را با اشعار حماسي تهيج كنند كه بيشتر فعاليت كنند. كار و كوشش بايد ارزش شود.
هنرمندان و مهندسين بايد بيشتر بسازند و پزشكان و علماي اجتماعي بايد سلامت جسم و روان جامعه را با كار ( كمي و كيفي ) بيشتر و بهتر ، ارتقاء دهند.
عناصر بيمار اجتماعي بايد از اجتماع جدا شوند تا مشكل و مانعي براي اجتماعي كه سريع رو به جلو حركت ميكند ، ايجاد نشود. آنها را بايد بصورت فوري مورد درمان قرار داد تا بتوانند با ساير مردم در كار و كوشش و ساخت فرداي بهتر مشاركت نمايند. 
بايد مراقب مردم و هدف ايشان بود. بايد مردم را شارژ نگاه داشت . بايد مردم را شاد نگاه داشت . اين شادي و شارژي باعث سينرژي مثبت شده و يكديگر را تشويق در كار كردن بيشتر مينمايند. 
اين وضعيت باعث رضايت قلبي و شادي و احساس خوشبختي براي مردم خواهد شد . 
هدف هر انساني چند وجهه دارد . يكي ادامه نسل و زاد آوري است . از اين رو ازدواج و تشكيل خانواده و تربيت فرزندان اهميت ميابد . ديگري رشد و اعتلاي شخصيت افراد است . در اين جهت بايد شرايط تحصيل و رشد مردم فراهم باشد تا هر كس به فراخور حال خود بتواند رشد شخصي داشته باشد .
در كنار اين موارد شرايط محيطي براي فعاليت اقتصادي و تامين زندگي روزانه و آينده خود و فرزندان مردم بايد فراهم باشد . 
همه اين سناريو دست يافتني است . اما نياز به كار بيشتر دارد . نه فقط مردم عادي ، بلكه نخبه هاي جامعه نيز بايد فعاليت بيشتري كنند تا موانع اين آينده براي همگان فراهم آيد .



چين در خصوص آينده چگونه مي انديشد

چين ميداند ( منظور از چين برنامه ريزان و سياست گزاران اصلي كشور چين است ) كه در رشد اقتصادي در آينده نزديك شماره يك جهان خواهد بود . 
همچنين از روي اقدامات هوشمندانه اي كه انجام ميدهند ميتوان به مفروضات آنها پي برد.
مقوله جاده ابريشم جديد :
ايجاد شبكه جهاني حمل و نقل و دسترسي به منابع ( و بازارهاي جهاني ) البته به مبداء چين 
اين يعني ريشه در همه دنيا - وابستگي همه كشورها به چين - نظر به بزرگي اقتصاد چين كل اقتصاد هر كشور در اقتصاد چين رقم كوچكي است و بر عكس حجم اقتصاد چين در كشورهاي ديگر رقم بالايي را تشكيل ميدهد . به اين وسيله عملا قدرت چانه زني و هماهنگ سازي جهاني به نفع چين در ميان مدت بالا خواهد رفت . و اليته در بلند مدت مديريت كلان جهان عملا در دست چين خواهد بود.
ايجاد بانكهاي جهاني
يكي ديگر از عوامل قدرت و كنترل جهاني بانكهاي بين المللي هستند. خود چين عملا با بانكهاي خود در همه كشورها شعبه دارد و تبادل مالي با همه كشورهاي جهان در سوح قابل توجه دارد. 
براي دخالت ( دادن امتياز به و يا تشويق و هدايت در جهت خاص) در كشورهاي ديگر ، اقدام به ايجاد بانك با مشاركت كشورهاي آسياي شرقي و اقيانوس آرام گرفته است . اين بانك ميتواند بخش بزرگي از كشورهايي كه با مبداء چين نزديك هستند را تحت كنترل و تاثير قرار دهد . به تدريج چين ميتواند با انواع سرمايه گذاريهاي كلان درزمينه هايي كه اقتصاد كشورها را جهت دار ميكند ، وابستگي كشورها را به چين افزايش دهد. و همه اين كارها را با وجهه كمك و همكاري متقابل و غيره انجام ميدهد.
سخناني كه بازرگانان بريتانيا در اولين روزهاي ورود به هندستان بيان ميكردند.
در زمينه فضا و ماه
آنها نيازي به ابداع چيزي ندارند . همه چيز قبلا اختراع و ساخته شده است . مدل چيني ايستگاه مداري و ماه نورد را بايد بسازند. و ...
آنها ميدانند كه هزينه ميتواند چين را داراي امتيازات فضايي بكند و اين هزينه را ميكنند . چرا ؟ چون پول اين كار را دولت هزينه ميكند و پول در چرخه اقتصادي چين به گردش در خواهد آمد . در واقع يك بازي دوسر برد است . 
نتيجه ضمني 
با زياد شدن نقش چين در مناسبات بين المللي ، چيني زبانها در همه جا حضور خواهند يافت . يعني به زودي نياز به مترجمين چيني در همه سطوح خواهيم داشت . با تجارت بيشتر با چين ،‌لازم است در مدارس زبان چيني تدريس شود. 
اين ضرورت در كشورهاي نزديك و بدليل اولويت اقتصادي چين ممكن است زبان خارجي مدارس را به چيني تغيير دهند . 
اين تغيير تدريجي و پيش رونده خواهد بود.
مانند كاري كه زبان انگليسي به جاي زبان فارسي در هندوستان انجام داد.
چه عواملي ميتواند براي تفوق چين مانع ايجاد نمايد ؟
مشكلات امنيتي و تبادل آزاد تجاري جهاني ميتواند براي چين مانع ايجاد نمايد . لذا چين به شدت با هر گونه تغييري مخالف است . تغيير مرزها و از بين رفتن امنيت در هر كجاي جهان باعث ميشود كه نفوذ چين در آن مناطق عقب بيفتد ( عقب نه تغيير ) 
چين ميداند غربيها هندوستان را شارژ خواهند كرد تا بتواند در مقابل چين قرر گيرد . اما ميداند اين امر محقق نميشود. هندوستان يكپارچه نيست و دموكراسي موجود در هند مانع تصميم يكپارچه كشور ميشود. موانع فرعنگي و اختلافات موجود در هندوستان نميتواند باعث رشد مشابه هند شود و هند به اين زوديها توان مقابله با چين را نخواهد داشت .
اگر چين بتواند به موقع همه كشورها را به خود وابسته كند ،‌ميتواند روي رشد هندوستان و ساير كشورها نيز اثر بگذارد. بنابراين كنترل رشد كشورها نيز در دست چين خواهد بود. 
در كوتاه و ميان مدت آمريكا ميتواند محدوديتهايي را براي چين بوجود بياورد . اما در بلند مدت چين برتري نظامي - مالي و تجاري خواهد داشت .
مشكل تايوان و ساير سرزمينهاي مشابه با قدرت مالي و تجاري قابل حل است و نيازي به مصالحه نيست . 
چين نيز مشابه بريتانيا و امروز آمريكا نيازمند تامين امنيت نقاط سوق الجيشي حمل و نقل جهان است . بنابراين از نزديك خود شروع كرده و امنيت را در درياي چين فراهم نموده است . گام بعدي مسير كانال سويز خواهد بود. 
ايجاد مسير موازي كانال پاناما يكي از اقدامات مشابه است كه در همين راستا قرار دارد . انتقال سربازهاي چيني به جيبوتي نيز از همين اصل سرچشمه ميگيرد . اقدامات بعدي چين را ميتوان حدس زد.
متاسفانه فرهنگ چيني در جهت رفع اختلافات و ايجاد يك رنگي در ميان مردم و سرزمينها است . اين كار را بارها در داخل امپراتوري چين كرده ( قبل و بعد از مائو ) احتمال اين كه اين كار را در خارج از مرزها نيز بخواهد ادامه بدهد وجود دارد . مديريت چيني با مديريت غربي متفاوت است . اما براي كشورهاي كوچك اين تغيير مديريت جهاني هزينه هاي زيادي ميتواند داشته باشد .




۱۳۹۶-۰۵-۰۸

شریعت و روش برخورد مسلمین با مشرکین تا قبل از هجرت چگونه بود؟

قبل از نزول شریعت اسلامی ، شریعت معتبر " شریعت مسیح ع " بود. بنابراین طبیعی است که مسلمین قبل از نزول شریعت اسلامی از شریعت مسیح ع پیروی نموده باشند . 

این رفتار را عملا در تحمل ستم و ظلم مشرکین در مقابل مسلمین دیده ایم . زمانی که مشرکین بر گونه راست مسلمین ضربه میزدند ، مطابق دستور مسیح ع آنها گونه دیگر را پیش میبردند . ئو این امری بسیار سخت بود.

این داستان ظلم و ستم مشرکین بر مسلمین ادامه داشت تا فرمان الهی مبنی بر مهاجرت از مکه نازل گردید. 

از آن تاریخ به تدریج شریعت رفتار اجتماعی مسلمین نازل گردید و اجازه دفاع داده شد تا آخر نزول احکام شریعت .

این که شریعت مسیح ع یکطرفه بوده نمیتوانسته جهان شمول باشد ( و لازم بوده بعد از آن شریعت اصلاحی بیاید  ) و هدف از آن اصلاح تندرویهای یهودیان بوده ( به عنوان پیروان موسی ع ) شکی نیست . 

بخشش مال  اموال به دزدها و ظالمان و عدم مقابله با زورگویان به صورت عام باعث رشد ظلم و ستم و نابودی دین داران میگردد.

از این رو شریعت متداول یهودیت را غربی و شریعت مسیح ع را شرقی میگویند و در مقابل آنها شریعت اسلام را دین وسط و " لا شرقیه و لا غربیه " میگویند.

شریعت اسلام حداعتدال در دو شریعت قبلی است ، جایی که با هم اختلاف دارند و مشترک است در جاهایی که با یکدیگر مشترک هستند . 

یگانگی خداوند و هدف از خلقت و غیره در تمام ادیان الهی به یک صورت بیان شده ، اگر اختلافی هست در تصورات پیروان این ادیان بوده است . 

از این رو لازم بود که در دین آخر ، به نحوی این مطالب بیان شود که امکان تغییر دادن آن توسط پیروان نباشد . و این یکی از معجزات قرآن و اسلام است .

احساس خطر فلیپین از اقدامات چین

آیا کشور کوچک فیلیپین در مقابل اقدامات چین هیچ احساس خطری نکرده است ؟ در آینده نیز آیا اتفاقی برای فلیپین نخواهد افتاد ؟
طبیثعی است که اقدامات چین ، این کشور کم جمعیت و کوچک ( در مقابل چین ) را بترساند و نگران کند. در این صورت چه کاری جز تسلیم از این کشور کوچک برخواهد آمد؟
غرب نیز کاری مثل داستان اوکراین را در پیش خواهد گرفت . و کسی که ضرر میکند ، مردم فلیپین هستند.
تنها راه کار آنها دعوت از غرب ( بخصوص آمریکا ) است . حداقل باید یک پایگاه نظامی مشابه پایگاه احداث شده چینی در مقابل آن ایجاد شود. انوتع رادار و تجهیزات ضد هوایی و غیره .
هزینه این کار زیاد نیست . بخصوص که میتوان به جای یک پایگاه چندین پایگاه در مقابل دریا ایجاد نمود. همه این پایگاه ها نیز دارای تجهیزات حقیقی میتوانند نباشند . خیلی از تجهیزات میتواند ماکت باشد ، به صورتی که از خارج تشخیص آن ممکن نباشد و فقط دارنده این تجهیزات بداند که کدام یک واقعی است . 
این کار نه فقط فلیپین ، بلکه در ویتنام نیز قابل اجرا است . ویتنام نیز وضعیت مشابهی دارد . آنها نیز میتوانند به شدت نگران استقلال و تمامیت ارضی خود باشند. کما این که هر دو کشور شاهد تصرف جزایر خود بوسیله چین بوده اند.
جدای از ابراز نگرانی چینی ها چه میتوانند انجام دهند ؟ به جز هزینه کردن در خصوص ایجاد ساختار نظامی در مقابل پایگاه های آمریکایی راه دیگری ندارند .
در واقع یک رقابت تسلیحاتی و یک دیوار ماژالان در آنجا شکل خواهد گرفت . یک دیوار حقیقی ( طرف چینی ) و دیوار مقایل مجازی و غیر واقعی ( طرف مقابل ) 
به این ترتیب دو طرف در دو سوی این خط فرضی متوقف خواهند ماند . یک طرف هزینه زیاد کرده و نزدیک مرزهای خود تجهیزات زیادی نصب نموده . در حالی که طرف دیگر هزینه زیادی نکرده و یک دیوار فرضی برای جلوگیری از توسعه اژدهای زرد ایجاد نموده است . 
این کار ضمن جلوگیری از پیشروی چینی ها در مرزهای مورد بحث منابع مالی و رزمی آنها را نیز به خود مشغول نگاه خواهد داشت . 
این یعنی هزینه در بخشی که بازگشتی برای رشد اقتصادی چین نخواهد داشت . شاید با کاهش رشد اقتصادی چین ، هندوستان بتواند به ایشان برسد .




آینده ژئوپلتیک جهان

هر چه از اهمیت نفت در نظام ژئویلتیک جهانی کاسته میشود ، رشد و توسعه طلبی چین اهمیت بیشتری را در مناسبات جهانی نشان میدهد .
با رقابت تولید کنندگان نفت در جهان و ورود آمریکا به تولید کنندگان نفت و گاز صادراتی ، اهمیت نفت در مناسبات خارجی کمرنگ شده و دور از ذهن نخواهد بود که انرژیهای جایگزین و خودروهای برقی نقش نفت را از این که هست نیز کمتر بنماید .
با کاهش اهمیت نفت ، نقش اهمیت خاورمیانه نیز کمتر خواهد شد . جدای از مشکلات زیست محیطی و تنشهای منطقه ای موجود ، اهمیت جهانی این رویدادها روز به روز کمتر میشود.با کاهش بیشتر قیمت نفت ، توان مالی و نظامی همه کشورهای نفتی مثل عربستان و روسیه به زودی کاهش خواهد یافت و در آینده نزدیک این کشورها اهمیت گذشته را از دست خواهند داد.
به جز محیط اطراف چین ، هیچ جایگزین جدیدی برای تنشهای آینده نمیتوان متصور بود. این چین است ( و نه روسیه ) که بصورت بنیادی چنگالهای خود را در جهان دراز نموده است . سرمایه گذاری و خریدهای گلوگاه ها در همه دنیا توسط چین در حال رویدادن است !
بعضی کشورها احساس خطر کرده و فروش شرکتها و بنادر خود را برای چین محدود کرده اند . اما این حرکت جهانی است و مقابله کشوری پاسخگو نخواهد بود . اقدام در کشور همسایه بخصوص در اروپا میتواند چین را صاحب آن چیزی کند که کشورهای دیگر قانون منع برای آن ایجاد کرده اند . ممانعت از فعالیت در آمریکا برای چینی ها در صورتی موثر است که کانادا و مکزیک نیز اقدام مشابهی انجام دهند . در غیر این صورت اژدهای چینی از مرزهای همسایه وارد خواهد شد . آن هم به اسم شرکت های ثبت شده در کشور همسایه !
آیا غرب توان مقابله دارد ؟ یا انگیزه مقابله خواهد داشت ؟ چین از ابزار اقتصاد بازار آزاد اقدام میکند و در این سیستم اقتصادی بزرگترها میتوانند کوچکترها را در بر گرفته و مالک شوند. 
امروز در تمام دنیا هیچ شرکتی از " شرکت چین " بزرگتر نیست . این شرکت بزرگ یکجا فعالیت و اقدام میکند . مدیریت یکپارچه دارد و انگیزه های آن فرا اقتصادی است . 
استفاده از امکانات بازار، اعم از مالی و صادراتی باعث میشود که این کشور توان نفوذ در همه جا را داشته باشد و این کار را دارد انجام میدهد . 
چند رویداد لازم است تا نقش چین را در آینده جهان تعیین نماید . 
ابتدا نقش صادراتی انواع کالاها که امروز نیز وجود دارد . چین برنامه دارد این نقش را در آینده قویتر کند. بنابراین وابستگی همه کشورهای جهان به چین بیشتر خواهد شد و با بزرگ شدن اقتصاد چین ، نقش هر یک از طرفهای درگیر با چین در اقتصاد چین کم میشود و این در حالی است که نقش چین در اقتصاد کشورها برای هر کشور رقم بزرگی است. 
قبلا این نقش را بریتانیا و آمریکا داشته اند . امروزنوبت چین است که با استفاده از رشد تکنولوژی این توان وابسته سازی جهانی را بزرگتر از هر زمان برای خود داشته باشد . 
حتی امروز کل تجارت آمریکا با چین رقم کوچکی برای چین است و آمریکا توان تاثیر گذاری کمی در چین میتواند داشته باشد . در آینده این مشکل به میزان زیادی در خصوص همه کشورها رخ خواهد داد . این یعنی بدون شلیک یک گلوله چین میتواند اقتصاد همه کشورها را زمینگیر کند. و عملا روی همه کشورها سلطه داشته باشد.
مورد دومی که چین بدون تبلیغات در حال اجرای آن است ، بالابردن توان نظامی است . این کار در دو مرحله اتفاق خواهد افتاد. 
مرحله اول بالا بردن تکنولوژیک تجهیزات است. 
مرحله دوم تولید انبوه تجهیزات با تکنولوژی بالا است .
گر چه امروز چین تجهیزات جدیدی را هر روز به نیروهای نظامی خود ارسال میکند ، اما هدف چین امروز تولید انبوه تجهیزات نظامی نیست . چین در حال رشد نرم افزاری همه تکنولوژیها است . زمانی که توان علمی چین در اکثر موارد ( موارد مهم و تعریف شده برای چین ، که ما نمیدانیم و هر چه میخواهد باشد ) به حد برتری رسید ، با توجه به توان اقتصادی یکپارچه " شرکت - کشور" توان تولید انبوه تجهیزات پیشرفته را خواهد داشت و این یعنی برتر بودن در همه نقاط سوق الجیشی جهان با سرعت زیاد .
وضعیت روسیه و آمریکا در مقابل چین چه خواهد بود؟ 
روسیه رشد چین را عامل قدرت در مقابل دشمن مشترک میداند و در کوتاه مدت چین را مشتری انرژی خود میداند . بنابراین با بزرگ شدن بازار مصرف انرژی در چین مشکلی ندارد و اتفاقا خوشحال هم میشود . 
امریکا نیز با این که تنها قدرت بالقوه تاخیر انداز در مقابل چین است ، دنبال خروج از بحران سازی و سپردن نقشهای خود به دیگر کشورها است . اینکار شاید در خاورمیانه که کشورها با تقریب یک اندازه هستند ، جواب بدهد ، اما در شرق آسیا جواب نخواهد داد. 
اندازه چین با بقیه کشورهای شرق آسیا قابل مقایسه نیست . بنابراین نقش آمریکا را در آسیای جنوب شرقی هیچ کشوری نمیتواند پر نماید . 
برخورد اروپا با رشد چین چگونه است ؟
اروپا دچار مشکل برگزیت شده و توان بریتانیا و سایر کشورهای اروپا در یک جهت نیست . آنها احتمالا از توان یکدیگر خواهند کاست . اما اگر جدای از خداحافظی بریتانیا از اتحادیه اروپا ، هر دو سوی اروپا بتوانند نیروهای خود ( اقتصادی و نظامی ) را در یک جهت برای مهار چین به کار ببرند ، ورود و رشد چین در اروپا محدود و حداکثر متوقف خواهد شد . 
هند 
کشورهای غربی ممکن است کمک های خود را برای ساخت یک هند که بتواند از نظر اقتصادی و نظامی جلوی چین قرار گیرد به کار ببرند . اما مشکلات در هند زیاد است . دولت مرکزی و اعمال نظرات آن در در کشور ، قابل مقایسه با دولت مرکزی چین و اعمال دستورات آن در چین نیست.
یکپارچه سازی در چین سالها است که روی داده و چین عملا یکپارچه است . در حالی که هنوستان اینطور نیست و بسیاری روستاها ( و مناطق جغرافیایی ) با همسایگان خود مشکلات اساسی دارند و احتمال برخورد قهریه نیز وجود دارد .
سیستم کاستی هندوستان هنوز وجود دارد و این امر مشکلات خاص خود را برای هندوستان دارد .
نقش زمان در بزرگ شدن چین 
موجودات بزرگ را با زور نمیتوان کنترل نمود. چین نیز از این امر مستثنی نیست. مشکل هرم جمعیتی چین و پیر شدن میانگین سنی در چین ابزاری است که اگر بتوان رشد چین را عقب انداخت ، با مشکل جمعیتی پیدا شده ، چین از موقعیت بالقوه قدرتمند خود میتواند افول نماید.
رشد جمعیتی هند و هرم جمعیتی جوان هندوستان ، میتواند نقش برتری جمعیتی چین را بگیرد . از طرفی حمایت از اقتصاد هندوستان پیشرویی توان اقتصادی چین را میتواند به رتبه دوم برساند . 
هندوستان توان رشد صنعت نظامی مطابق بهترین کشورهای جهان را ندارد . این امر باید توسط سایر کشورهای صورت پذیرد و مستقیم یا غیر مستقیم به هندوستان داده شود. 
فضا
اقدام برای ایستگاه مداری مستقا چینی میتواند باعث نگرانی باشد . اما در مقابل چه میتوان کرد ؟ 
حرکت چین در ایجاد یک ایستگاه در ماه ، داستان دیگری است . این اقدامات نسان میدهد که چین در جهت پیشرو و اول بودن در فضا اقدام عملی نموده و به زودی در این زمینه نیز موفق خواهد شد اول باشد. 
هیچ تضمینی وجود ندارد که سلاحها در آینده در این ایستگاه ها موجود نباشد . هیچ نظارت و قانونی نیز نمیتواند جلوی نظامی سازی فضا را بگیرد.
ایجاد مشکلات منطقه ای و محاصره اقتصادی و دریایی چین میتواند رشد چین را عقب انداخته و منابع برنامه ریزی شده چین را در مسیری دیگر پیش ببرد.
نه فقط چین یا هندوستان و دیروز آمریکا ، بلکه هیچ کشوری در آینده نباید بتواند تفوق بر جهان داشته باشد .
جدای از جلوگیری از رشد مقطعی یک کشور در جهان ، اندیشمندان جهانی باید روشی را پایه گذاری نمایند که در آینده هیچ اکثریتی نتواند بر اقلیتها سلطه داشته باشد . 
ملتها و مردم باید بتوانند جدای از تعداد و قدرت نظامی و اقتصادی در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی کنند.


۱۳۹۶-۰۵-۰۷

نگوئید مرا رعایت کن ، بگوئید مرا ببین و صدایم را بشنو

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقُولُوا رَاعِنَا وَقُولُوا انْظُرْنَا وَاسْمَعُوا وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ أَلِيمٌ ﴿۱۰۴

ای کسانی که ایمان آورده اید! مگویید: راعنا ( گوش خود را به من دار )[یعنی: در ارائه احکام، امیال و هوس های ما را رعایت کن] و بگویید: انظرنا [یعنی: مصلحت دنیا و آخرت ما را ملاحظه کن] و [فرمان های خدا و پیامبرش را] بشنوید. و برای کافران عذابی دردناک است. (۱۰۴)

گر چه سخن در خصوص رفتار اعراب در خدمت حضرت رسول الله بیان شده اما معانی دیگری نیز بر آن مترتب است .

این آیه الهی اذعان میدارد که " نگوئید مرا رعایت کن بلکه بگوئید مرا ببین و صدایم را بشنو "

این معنا در درخواست ما ( بندگان ) از خداوند نیز مصداق دارد . ما از خداوند چه میخواهیم ؟ این را بدهد و آن را بدهد . این کار بکند و آن کار را نکند .

برای چه ؟

چون ما انتظار داریم که خداوند ما را رعایت کند ! ( حتی در مقام لطف نیز اگر از خداوند چیزی درخواست کنیم در جهت امیال ما است ! )

خداوند میفرماید : اینطوری بکوئید " مرا ببین و صدایم را بشنو" این عین عجز و کوچکی است که سزاوار است بنده با خدای خویش در عین عجز و بندگی سخن گوید. حال این حال عجز دل را نرم میکند و درخواست عاجزانه ، البته بیشتر مورد اجابت قرار میگیرد.

دیگر این که ما در رفتار انسانی و اجتماعی خود با یکدیگر نیز انتظار رعایت داریم . دیگران باید ما را رعایت کنند و مراقب خواست ما باشند !

در اینجا نیز در رفتار با دیگران نباید انتظار رعایت شدن توسط دیگران داشته باشیم . باید انتظار دیده شدن و شنیده شدن داشته باشیم .

زن و شوهر والدین و فرزندان دوستان و هر دو نفر در روابط اجتماعی باید درک کنند که انتظار رعایت از یکدیگر نداشته باشند .

میدانیم که پیغمبر برای تکمیل مکارم اخلاقی آمده اند . این یکی از درسهای اخلاقی است . که در رفتار و روابط اجتماعی میتواند خیلی مهم باشد .

تفاوت داستان در اینجا است که اگر کسی انتظاری داشته باشد  ( انتظار رعایت شدن )  و محقق نشود ، خیلی ناراحت میشود و چون حق رعایت شدن را برای خود میداند ، با رعایت نشدن ، ناراحتی و مشکل عاطفی برای خود ایجاد میکند . با زیاد شدن این ناراحتیها ، شخص در میان آتش ( آتش درونی ) قرار خواهد گرفت . از دیگران ناراحت و متنفر شده و زندگی با افراد دیگر غیر قابل تحمل میشود. طلاق و بسیاری مشکلات عاطفی بین مردم از این مقوله میتواند منشعب گردد.

افراد باید بیاموزند ، انتظار رعایت شدن نداشته باشند . اما انتظار دیده شدن و شنیده شدن داشته باشند.

این امر با آموزش ممکن خواهد بود .

 

۱۳۹۶-۰۵-۰۴

مردم بیزانسی امروز


​بیزانس سرزمین بزرگ و دارای مردم هوشمندی بوده است . بعید است به وسطه حظور چند قبیله مغول ، همه منقرض شده باشند و آنچه در محل زندگی آنها باقی مانده ، از نسل مغولها باشند.
نگاهی به تاریخ نشان میدهد که در طول تاریخ زمانهایی بوده که مدیریت و نیروهای نظامی سرزمینها به دلایل مختلف ضعیف شده است . در این دوران ، سرزمینها در مقابل حمله خارجی آسیب پذیر میشدند و در صورت حضور نیروهای کوچک وحشی و خشن سرزمینها سقوط میکردند.
نمونه سقوط مکزیک در مقابل صد و اندی خارجی از این نمونه ها است. آنها به دهکده های کوچک حمله میکردند و سگهای وحشی را به جان زنان و بچه های آنها می انداختند. به این ترتیب وحشتی ایجاد کردند که سایر دهکده ها تسلیم میشدند.
با تسلیم هر دهکده توان رزمی ایشان افزایش میافت. در واقع مردهای هر دهکده را به عنوان جلودار حمله های خود انتخاب میکردند و با ارتش قویتر به روستای بعدی میرسیدند.
این رفتار را مغولها نیز داشتند . در علل پیروزی مغولها دلایل زیادی مطرح میکنند . البته یکی  از دلایل پیروزی ایشان ، خوی وحشی گری و ترسی بود که در مردم ایجاد میکردند .
عثمانیها نیز از این امتیاز بهره برده اند . این روش نه تنها در زمان حمله و تصرف بیزانس ، بلکه بعدها در تصرف اروپا نیز بکار میرفته است .
نه تنها در بیزانس ، بلکه در سایر سرزمینهای متصرفه ، مغولها علاقه ای به کار غیر نظامی نداشته اند . لذا اداره مملکت را به مردم محلی میسپاردند و کارهای دفتری را جزو کارهای پست به شمار می آوردند.
اما بدلیل اعمال قدرت و خشونت و ترس در بین مردم ، هر گونه خواسته های خود را اجرا میکردند. 
اداره سرزمینهای متصرفه عثمانی توسط دانشمندان بیزانس و تجربه هزاران ساله ایشان عملی شده بود.
بعد از فروپاشی عثمانی ، برای باقیمانده امپراتوری باید فکری میشد . برای ایشان طرح "ترک بودن " تدارک دیده شد. به آنها غرور ترک بودن دادند . در این راستا از " آتاترک " حمایت شد و دست ایشان را در قتل عام ارمنی ها آزاد گذاشتند. هدف دادن تسکینی برای بازماندگان امپراتوری شکست خورده ای بود که حالا باید در جایی مصرف میشد . اگر این نیروی نظامی و غرور سرکوب شده و شکست خورده مشغول نمیشد ، این امکان وجود داشت که بازماندگان ارتش عثمانی مشکلات جدیدی برای پیروزان جنگ جهانی ایجاد نمایند. از این رو مشغول کردن و سرگرم بودن آنها به جنگ داخلی روش معقولی بود که ایشان در فکر احیای امپراتوری عثمانی نیفتند. ( و نیفتادند )
امروز نیز بعد از گذشت بیش از صد سال مردم بیزانس خود را " ترک " میدانند و مینامند و گفتن این که ایشان " ترک " نیستند ، تابو است . چیزی در حد هلوکاست برای یهویان .
حال اگر به ایشان گفته شود و اثبات شود که پایه گذار امپراتوری روم ( و بعد از تقسیم امپراتوری ، روم شرقی ) بوده اند و در واقع دانش و علم اروپا دارای خواستگاه بیزانس است . چه اتفاقی روی خواهد داد ؟
در این جالت مردم اروپا نیز آمادگی پذیرش مردم بیزانس را خواهند داشت .( به جز کردها ) به این ترتیب لازم است ترکیه امروزی نیز بار کردها را از  دوش بردارد و کردها به سرزمین مادری خویش ، یعنی ایران بازگردند. 
جغرافیای جدید حاصله دارای ثبات بیشتری بوده و کنترل اروپا را بر دریچه ورودی اروپا بیشتر خواهد کرد. 
از طرفی واقعا از نظر نژادی نیز مردم بیزانس ، اروپایی هستند. در حالی که کردها از مهاجران ماد هستند که به آن سرزمینها کوچ کرده اند .
نزدیکی و تفاوت فرهنگی این بخشها نیز با اروپا و ایران کاملا مشخص است . 
جا دارد که بازیگران جهانی در برنامه های بلند مدت خود بازگشت بیزانس به اروپا را مد نظر قرار دهند . منافع کوتاه مدت و بلند مدت آن قابل توجه است . 
این امر کمک خواهد کرد تا خطوط فرهنگی تفاوتهای مردم ، منطبق با مرزهای جغرافیایی گردد و از طرفی کنترل و نظارت اروپا را بر دریای سیاه و تنگه بسفر و دریای مدیترانه افزایش میدهد. 

۱۳۹۶-۰۵-۰۳

پلیس خوب, پلیس بد

در داستانهای پلیسی دیده ایم دو پلیس با هم در بیرون قرار میگذارند و یکی نقش پلیس بد را بازی میکند و دیگری پلیس خوب میشود .
پلیس بد با خشونت و اهانت وارد صحنه میشود و در زمان مناسب پلیس خوب به عنوان نجات دهنده جلوی پلیس بد را میگیرد.
در اینجا پلیس خوب احترام و اعتماد مضنون را پیدا کرده و به این وسیله نسبت به تخلیه اطلاعاتی از مضنون اقدام میکند.
این رفتار را در دنیای سیاست دذ ابعاد مختلف شاهد هستیم .
ترس از یکی و رای دادن به دیگری
خوب و بد بودن ریاست جمهوری های آمریکا نسبت به ایران
نشست ها و جلسات سیاسی در زمینه های مختلف
گاهی حتی گردانندگان و ذی نفع اصلی ماجرا ساکت در فاصله مطمئن نشسته و نظاره گر بازی پلیس خوب و بد است .
آیا ما هم میتوانیم در مناسبات بین المللی از این ترفند جا افتاده غربی استفاده کنیم ؟


تغییر متن داستان به اسلامی یا به ملی یا به علمی

در چند سالی که شبکه‌های اجتماعی همه گیر شده است,  داستانهای کوتاه اصیل و ادبی و اخلاقی و پند و اندرز نیز جایگاه ویژه‌ای در این فضا به خود اختصاص داده‌اند.
اما رصد زمانی شبکه‌ها در خصوص داستانها و تحریف داستانها خود مقوله دیگر است.
بدلیل این که حجم این تحریفات زیاد است و حتی اصل داستان را تحت الشعاع قرار میدهد, جا دارد برای این امر چاره‌ای اندیشیده شود.
داستانی از زمان ساسانیان به امام اول شیعیان منتصب میگردد. داستانی از بزرگان اسلام را به راهب های بودایی , سخن حکیمانه قدیم را به نیوتن و انیشتین و دیگران ...
خود داستانها نیز بر اساس فهم گوینده تحریف میگردد.
داستانی پند و اندرز دار را که مفاهیم آن کمی پنهان در ادراک است را حمل بر ظاهر میکنند و بر عکس , برای سخنی ساده , تفاسیر عرفانی اذعان میدارند.
اصول ریشه‌ها چه میشود و چه کسی باید حافظ ستونهای فرهنگ ایرانی باشد ؟

این آش ادبیات و داستانهای حکیمانه باید یک ستون محکمی داشته باشد که بقیه بتوانند به آن استناد کنند و اگر چیزی از جای دیگری آمد ، با عدم استناد به پایه و ستون مرکزی ، قابل تشخیص باشد .

جا دارد فرهنگستان ادب و زبان فارسی این ستون فرهنگی را ایجاد نماید تا ایرانیان بتوانند با رجوع به اصل و ستون فرهنگی خود ، کجیها را شناسایی نمایند. این امر در موارد مذهبی قبلا چندین بار در طول تاریخ سابقه داشته ( مانند حلیه المتقین جمع آوری شده توسط شاگردان علامه مجلسی ره که جمع آوری کلیه احادیث موجود تا زمان ایشان است . نه تائید آنها و هدف این بود که هر حدیثی را دیدید که در این مجموعه نبود ، بدانید که بعد از این تازیخ جعل شده است و این تائید احادیث موجود نبوده )

کجی هایی مثل دریای عرب که کم کم جای دیای عمان یا دیای مکران را گرفته از این قبیل است .



حل یکی از مشکلات بازنشستگان

بازنشستگان ، بلافاصله بعد از بازنشستگی با خلاء زندگی مواجه میشوند . به جز کسانی که از قبل برای خود شغلی را در نظر گرفته اند ، به فاصله کوتاهی ، آنها خانه نشین شده یا بدنبال شغل موقت میگردند.
این افرادی که تجربه زیادی دارند و هنوز توانایی کارکردن دارند ، به تدریج توان جسمی و ذهنی خود را از دست میدهند و منتظر مرگ میمانند. شاید جدا شدن از اجتماع دوستان یکی از سخت ترین رویدادهای عاطفی بازنشستگان باشد.
برای این قشر از اجتماع نیاز به یک مرکزی برای تجمع و ارتباط داریم . این افراد میتوانند با یکدیگر همکاری کرده و فعالیتهای اجتماعی ( و یا اقتصادی ) انجام دهند . طیف توانایی آنها و با یکدیگر تیم شدن در هر محله ای و هر شهر و روستایی متفاوت است . بنابراین باید به خود ایشان اجازه داده شود که در این سن و با تجربه بالای خود ، کاری را به انجام برسانند که از عهده جوانترها بر نمی آید .
بهترین مرکز تمرکز بازنشستگان ، میتواند مساجد باشد . ساعاتی غیر از اوقات عبادت ، مساجد برای نشست و ارتباط خالی است . در این ساعات افراد میتوانند با یکدیگر جمع شده و تیمهایی را تشکیل دهند و کارهایی را پایه ریزی نمایند . 
خود خدمات نشست گروه بازنشستگان و تشکیل تیمهای کاری ، یک تیم میطلبد که از خود ایشان قابل اجرا است . تشکیل گروه هایی برای تفریح افراد مسن ، مثل سفرهای شهری و خارج از شهری نیز از دیگر کارهایی است که میتوانند افراد علاقه مند را به خود جلب نمایند.
کم کم که سن ایشان بالا میرود ، از ساعات کاری ایشان میتوان کم نمود ، اما اگر هیچ کاری نکنند ، آنها منتظر مرگ خواهد نشست و این خیلی مذموم است .
حس مفید بودن ، یا کاری کردن ، نه تنها برای ایشان مفید است ، بلکه کارهای ایشان در نهایت در اقتصاد کشور جمع میشود و درصدی از تولید ناخالص داخلی ( هر چقدر که کوچک باشد ) را ایجاد خواهد کرد.
 

چرا در قدیم طبقه نظامیان را جدا میکردند؟

رفتار نظامین با فرزندان تفاوتهایی با رفتار سایر مردم دارد . خشونت و اقتدار بیشتری در رفتار نظامیان با فرزندان خود مشاهده میکنیم .
تشویق و تنبیه بیشتری در رفتارهای ورزشی و جسمی این فرزندان مشاهده میشود. آیا این کودکان زمانی که بزرگ میشوند ، آمادگی بیشتری برای شغل نظامی گری ندارند ؟
در گذشته که تاثیر پدر در فرزندان ذکور خیلی بیشتر بود ، نظامی گری به نوعی ارثی میشد. 
کودکانی که ورزشهای رزمی ( در هر کشوری متفاوت ولی در نهایت با میزان خشونت بالای نرم اجتماع ) آموزش و تربیت بیشتری یافته اند . در مواجه با سایر کودکان مشکل روابط اجتماعی ایجاد میکنند. 
این گروه کودکان با یکدیگر بهتر امکان نشو و نمو دارند. 
همینطور فرزندان کسانی که شغل ایشان با نشستن و نوشتن ( دبیران ) ارتباط داشت .
فرزندان سلاطین و فن پیشگان و عالمان دینی ​نیز به تربیت خاص خود میپرداختند و اصل آموزش از کودکی در میان همه آنها رواج داشته است . معمولا همه ایشان به شغل خانوادگی که امکان آموزش بهتری داشتند میپرداختند و از یک زمانی با توجه به این که این روش اشتغال " عرف " شده بود این امر را قانونی کردند.
این قانون گر چه امروزه غلط نشان میدهد ، اما تفاوت رفتاری فرزندان " دبیران " با " نظامیان " امروز نیز قابل مشاهده است . 
 

۱۳۹۶-۰۵-۰۱

سفر و همسفر و شرایط همسفر خوب

در مسافرت وقتی با یک نفر دیگر همسفر میشویم ، ایده آل است که آن شخص در طی مسیر " دستور و فرمان " ندهد .
مطرح کردن خواسته های معقول اشکال ندارد . اما دستور مطلوب نیست . 
در واقع تحمل همسفر و کمک در هر کاری در طول راه - تقسیم کارها از جمله مواردی است که دو همسفر باید مد نظر داشته باشند. 
ازدواج نیز همین است . دو نفر تصمیم میگیرند در سفر زندگی با یکدیگر بروند. تصور تغییر دادن طرف مقابل و یا اجحاف و ایجاد ناراحتی و دستور دادن به طرف مقابل باعث میگردد تا یکی از همسفرها از همراهی خسته شود و تصمیم به قطع مسفری بگیرد .
این یدگاه میتواند برای کسانی که میخواهند ازدواج کنند نیز مفید باشد . مردها قرار نیست ضمانت آینده زندگی زنها را داشته باشند . ( مهریه های بزرگ برای ضمانت آینده دختران غلط است ) از طرفی تغییر دادن طرف مقابل یا قطع ارتباط با خانواده و موارد مشابه نیز امری غلط است.
دو نفر بادید به عنوان دو همسفر و دو همدل در بخشی از عمرشان با یکدیگر سفر کنند. اگر این سفر و همسفری خوب بود ، میتواند تا پایان زندگی تداوم داشته باشد . ( معمولا چنین خواهد شد ) اما دو طرف باید بدانند ، چنانچه مشکل جدی برای طرف مقابل ایجاد نمایند ، این سفر قطع خواهد شد .
اشتغال در یک موسسه و هر کاری نیز چنین است . شخصی با کارفرمایی قرارداد بسته تا برای مدت زمانی با ایشان همسفر باشند . برای رسیدن به مطلوبی ( مورد نظر کارفرما ) برای این کار شخص دستمزدی ابتیاع میکند . و دو طرف و یا تیم کارفرما با هم همسفر خواهند شد . برای 30 سال یا کمتر .
ارتباط افراد در اجتماع نیز اینچنین است . ارتباط افراد با همسایگان ، فروشندگان و خریداران - مشتریان و غیره و غیره .
حتی با فرزندانمان نیز برای مدتی همسفر هستیم . جایی آنها مستقل شده و نوع همسفری ایشان با ما تغییر میکند و در زمانی ما ایشان را تنها خواهیم گذاشت تا بقیه عمر خود را ادامه دهند.
قوانین اجتماعی را باید بر اساس این همسفری موقتی افراد جامعه مورد بازبینی قرار داد.


۱۳۹۶-۰۴-۳۱

آیا روابط اجتماعی را میتوان فرموله کرد ؟

اثر تامپون در  روابط اجتماعی هست. در واقع وقتی اتفاقی می افتد , مثلا آزادی مردم خدشه دار میشود , وجود یک گروه افراد با آزادی مشابه یا کسی که ظاهرا حرف دل مردم را بزند  (از دو جهت مردم و یا مسئولین) جلوی حرکت مردم گرفته میشود.
مقوله عمل و عکس العمل را نیز در رفتار اجتماعی مردم مشاهده میکنیم.
در واقع به نظر میرسد که قوانین,  جدای از محیط اکتشاف ( فیزیک,  شیمی ) در دامنه‌های بزرگتر نیز مصداق دارند.
اولا استفاده از روابط و فرمولها میتواند درک ما را از اتفاقات علوم پیچیده ( مثل علوم اجتماعی ) بهبود دهد.
ثانیا این بحث که عالم قوانین چگونه است و چه تاثیری روی جهان هستی دارند , جای تحقیق دارد.

۱۳۹۶-۰۴-۲۷

جایزه دنباله روی و هزینه تک روی

جامعه در مقابل رفتار افراد به ایشان جایزه داده و یا ایشان را تنبیه میکند. این رفتار جامعه باعث میشود تا الگوهای رفتاری مشخصی در جامعه اجازه رشد داشته باشند و سایر الگوهای رفتاری محکوم به رکود و یا شکست خواهند بود.
( از آن جمله است جایزه رشوه گرفتن و یا نگرفتن . در صورت اجازه جامعه به گرفتن رشوه کسانی که رشوه نمیگیرند ، از گردونه بازی حذف میشوند و بر عکس )

در رفتارهای اجتماعی مقوله تک روی و دنباله روی نیز جوایزی دارد . تستسترون خود به خود در انواع نر ( در اینجا انسان ) حس پیشتاز بودن را تقویت میکند. برای این پیشتازی یک نبرد پنهان در جوامع وجود دارد که انواع نر جامعه با یکدیگر دارند. آنها برای جلو زدن در امور مالی - پست و مقامی و غیره حتی بعد از رفع نیاز (گر چه نیاز نیز محرک اولیه است ، اما اغلب بعد از رفع نیاز نیز ادامه میابد ) نیز این رقابت ادامه خواهد یافت .
در رفتارهای اجتماعی ویژگی تکروی نیز یکی از مقولات مهم رفتاری است که هزینه و جوایز خاص خود را دارد .
در اغلب جوامع هزینه تکروی زیاد است و معمولا افراد بعد از مدتی تکروی به رفتار گروهی و دنباله روی باز خواهند گشت . انواع زندانیان رفتاری ( مجرمین غیر سیاسی و حتی سیاسی ) از این دست هستند. و زندانها برای بالا بردن هزینه رفتار ناصواب ( برای اجتماع ) ایشان است .
با این حال عده‌ای تکرو میمانند.
اینها رهبران بالقوه هستند. 
با تبلیغات شخصی ، گروهی و غیره به محض دیده شدن , عده‌ای پیروایشان میشوند. کم کم تعداد پیروان زیاد میشود و نیروی قالب میشوند . این سناریو در صورت وجود شرایط مناسب برای رشد تا گذشتن از یک حد بحرانی رخ خواهد داد . بعد از آن حد بحرانی ، گروه اقلیت به رشد خود ادامه داده و خود به خود اکثریت میشود. ( سایر گروه های اقلیت به آن خواهند پیوست )
برای این افراد شعارهایی مثل , خواهی نشوی همرنگ , رسوای جماعت شو 
را داریم. 
این افراد ممکن است مخترع یا دانشمند گردند که دنیا را تحول بخشند. 
مطالعه روی تک روها و تشویق یا تنبیه آنها و اصلاح قوانین برای نابود کردن یا جایزه دادن به ایشان از علوم و فعالیتهایی است که دولتها باید به آن اقدام کنند.


الگوی رفتاری اقلیت ها

مردم معمولا بصورت منفرد در جوامع زندگی میکنند . اما از طرفی وقتی محدودیتی رخ دهد ( محدود بودن پیاده رو - خیابان - خانه - امکان خرید از یک فروشگاه یا کالا و غیره ) در غالب اقلیت ( گروه کوچکی که رفتار مشخصی دارند ) نمود پیدا میکنند. 

رفتار این گروه های اقلیت را میتوان بصورت جداگانه بررسی نمود و علم این رفتار شناسی را در دانشگاه ها تدریس نمود.

این علم قبلا در حوزه های 

اقتصاد
بازاریابی و تبلیغات
حرکت های اجتماعی,  موسسات مردم نهاد و غیره 

مطالعه شده است . 

گروه های اقلیت معمولا برا یک منافع مشترک گرد هم جمع میشوند . امکان سفر کردن دسته ای ( گرفتن ماشین دربست - استفاده از اتوبوس توریستی - هواپیمای چارتر و غیره ) امکان خرید ارزانتر( از طریق خرید یک پکیج بزرگتر کالا ) و غیره .

همچنین ممکن است برای دفع یک ضرر نیز این اقلیت ها شکل بگیرد ( مقابله با سیل در یک منطقه - حمله ملخ و آفات در یک منطقه - حمله دشمن به سرزمین مادر- گرم شدن کره زمین و عواقب آن  و موارد بیشمار دیگر ) 

علائق مشترک نیز گروه ها را ایجاد میکند ( گروه های علاقمند به هنر - علاقمند به کودکان - پیرمردان - علاقمندان به نژاد پرستی - علاقمندان به خوردنی ها ، نوشیدنی ها و غیره )

شغلها و موقعیت های اجتماعی نیز گروه های اقلیت را میتوانند ایجاد کنند ( جامعه مهندسین - زندان بانان - زندانیان - جامعه زنان - نویسندگان - روزنامه نگاران - حزب های سیاسی و غیره .

با مشاهده الگوهای رفتاری گروه های اقلیت میتوان پیشبینی نمود که رفتار آینده اجتماع در مقابل اتفاقات و رویدادهایی که امروز اتفاق می افتند چه خواهد بود.

همچنین میتوان بر اساس نیاز به حرکت خاصی از سوی گروه های اقلیت ، اتفاقی را برای فردا طراحی کرد تا خروجی مطلوب آینده را بتوان از آن استخراج کرد.

این دانشی است که دولتها در اقتصاد برای بهبود وضع اقتصادی میتواننداز آن سود ببرند . همچنین شرکتها برای فروش بیشتر و حفظ و توسعه بازار از آن استفاده میکنند. 

سیاست مدارانی که بر اساس علم به سیاست میپردازند نیز از این علم بهره میبرند و منافع خود را تامین میکنند.

نمونه کاربرد این علم را در انتخابات آمریکا به وضوح میتوان دید . کاندیداها ، مشاوران گران قیمت را استخدام میکنند تا به آنها بگویند که چه کنند تا رای بیشتر بیاورند . 

چه بگویند ( که مورد پذیرش نهایی اکثریت باشد و اقلیت را دفع نکند ) 

چه رفتاری کنند ( مثلا با همسر و یک سگ در جوامع ظاهر شوند )

و غیره .

متخصصین این رفتار شناسی حقوقهای کلانی دریافت میکنند. 

میتوان متخخصین این کار را پرورش داد و مانند فوتبالیستهای لژیونر ، از صادرات اندیشه آنان برای کشور ارز آوری نمود.



ادکلن و عطر خاص خودتان را بسازید

ساختن انواع عطریات ساده است.  چند قلم مواد را در هم حل نموده و همراه یک پر کننده در بسته‌بندی زیبا به بازار عرضه می کنند.

ویژگی این کار این است که عطر و ادکلن هر شخص " خاص " و " یکتا " خواهد شد . و این ویژگی است که نمیتوان آنرا فروخت و ارزش آن به هیچ عنوان قابل جایگزینی نیست .

تعداد مواداصلی درست کردن " بو " ها زیاد نیست . همه آنها در بازار موجود هستند و میتوان میزان کم آنها را نیز بسته بندی و به بازار عرضه کرد . مقادیر " یک سی سی " یا کمتر آنها و مقادیر رقیق شده آنها را نیز میتوان تهیه نمود. 

همینطور مواد پر کننده و تبخیر کننده نیز وضع مشابه دارند . انواع بسته بندی نیز بصورت جداگانه قابل عرضه است . 

با توجه به این که هر شخص سلیقه ویژه ای دارد ، هر شخص با آزمایش مقادیر کم عطر ها میتواند به یک عطر ( یا ادکلن ) خاص خود برسد و آن را به عنوان " برند " شخصی استفاده کرده و در محیط از آن استفاده نماید . 

این کار ضمن ایجاد یک بازار جدید برای عطر و ادکلن ، سهولت و راحتی بسیاری نیز برای مردم ایجاد خواهد کرد .



آیا باید ابوبکر بغدادی را کشت ؟

امروز تمام نیروهای شرقی ( روسیه ) و غربی ( آمریکا ) به دنبال کشتن سرکرده داعش هستند. این در حالی است که همه میدانند با کشتن سرکرده داعش ، شخص دیگری جایگزین او شده و داشتان ادامه خواد داشت . 
هوشمندان جهانی میدانند که کشتن رهبر گروه های اقلیت سودی ندارد . نمونه این علم و دانش ، دستگیری اوجالان است که تا زمانی که منافع ترکیه اقتضا میکرد ، مفید بود. اگر اوجالان کشته میشد ، شخص دیگری جای او مینشست ، در حالی که دستگیری او باعث شد تا شخص دیگری نتواند جای او بنشیند و تا او زنده است ، بصورت گروگان در دست دولت ترکیه خواهد بود.
سود دیگر زنده بودن رهبر داعش این است که داعشیان تا آخرین نفر دور او جمع خوهند بود. این یعنی به راحتی میتوان آنها را یافت و به قتل رساند . در حالی که اگر سرکرده ایشان کشته شود ، تروریستها به راحتی پخش شده و به راحتی در هر کجای دنیا متواری و پنهان خواهند شد تا روز دیگری که فرصت پیدا کردند بتوانند به اقدامات تروریستی خود ادامه دهند . 
این خطر بزرگتر از وجود داعش فعلی است . هر تروریست میتواند در جوامع دیگر بصورت یک هسته رهبری بالقوه داعش درآید . در واقع هر کدام یک سلول سرطانی است که اگر در بدن پخش شود ، میتواند بصورت یک غده سرطانی آن بخش از بدن ( در اینجا جهان ) را آلوده نمایند.
باید ابوبکر بغدادی را زنده نگاه داشت و او را در حلقه محاصره قرار داد. این حلقه محاصره باید امکان ورود جنگجویان جدید ( داعش ) را داشته باشد تا همه بدور رهبر خود جمع شوند . و البته در نبرد با تروریستها ، نیروها را ضعیف کرده و سرکرده را برای جذب عناصر باقیمانده باقی گذاشت .
این سلول سرطانی به این ترتیب امکان کوچک شدن و نابودی خواهد داشت . 


۱۳۹۶-۰۴-۲۶

تایوان شمالی و جنوبی

وجود تایوان شمالی و جنوبی یا شرقی و غربی آیا مفید است ؟
با فرض وجود یک تایوان شمالی و جنوبی ، آیا آنها با یکدیگر در تعارض خواهند بود ؟ آیا این تعارض باعث نزدیکی دو طرف به دو قدرت بزرگ خواهد شد ؟
و آیا این اتفاق در چه زمانی امکان وقوع خواهد داشت ؟
همه اینها سوالاتی است که پاسخ آنها در جهت محدود کردن و در محاصره نگاه داشتن دریایی چین عمل خواهد کرد. 
بدا به حال مردم تایوان.


نظم نوین آسیایی

در نظم نوین آسیایی بحث این نیست که نقش چین در این نظم چگونه باید باشد . بلکه بر عکس 
در نظم نوین آسیایی ، آمریکا ( و غرب ) حذف خواهد شد .
ملاحظه میکنیم که نه تنها در نظم اقتصادی ، بلکه در رفتارهای ژئوپلتیکی نیز منافع طرفین در نظر گرفته میشود . بنابراین وقتی کشورهای آسیایی منافع دو طرفه با چین دارند ، چرا حقی برای آمریکا قائل باشند؟
از طرفی وقتی ارتباط اقتصادی چین و کشورهای آسیایی زیاد میشود ، این چین است که میتواند به کشورها ( همسایگانش ) فشار بیاورد تا نقش ارتباطی ایشان را با آمریکا کم رنگ نمایند. و بر عکس آن ممکن نیست . زیرا اقتصاد چین بسیار بزرگتر از سایرین خواهد بود.
چنانچه هند بتواند از لحاظ اقتصادی جای چین را برای کشورهای آسیایی بگیرد ، سناریوی پیروزی بدون جنگ چین با مشکل مواجه خواهد شد. در غیر این صورت چین بدون جنگ تمام کشورهای آسیایی را زیر سلطه خواهد داشت و طبیعتا کشورهای غربی ( بخصوص آمریکا ) در این میان نقشی نخواهند داشت .
اژدها بیدار شده است و عقاب آمریکایی توان مقابله ندارد . آیا شیرهای اروپا میتوانند جلوی اژدهای چینی را بگیرند ؟


دولتها و حکومتها

در هر جای دنیا ، پس از مدتی کشمکش داخلی ، گروهی قدرت را بدست میگیرند و حکومت تشکیل میدهند . 
این گروه غالب از همه ابزار ممکن ( مشروع و غیر مشروع ) برای حفظ این قدرت و غالب بودن بهره میبرد. 
اما این گروه هر ایده و تفکری که داشته باشند ، نمیتوانند دیدگاه های خود را ( حتی اگر خیرخواهانه صرف باشد ) عریان برای عموم جامعه مطرح کنند. نه تنها مردم عادی ممکن است سوء برداشت از مطالب داشته باشند ، بلکه هر گروهی بر اساس منافع خود سعی در زیر سوال بردن دیدگاه ها و پیش بردن امیال خود خواهد داشت . مبارزه با همه گروه ها یکجا در مقابل جامعه نه تنها توان و انرژی دولت را کاهش میدهد ، بلکه باعث تضعیف دولت و افراد مهم دولت نیز میگردد.
این دولت هر کجای دنیا که باشد با این موارد دست به گریبان است . آلمان و بریتانیا و آمریکا از سوی جوامع غربی گرفته تا چین و روسیه و هندوستان از این سوی دنیا. و حتی مصر و عربستان و کویت و عمان و تقریبا هر کشوری که در پهنه نقشه جهان بتوان نشان داد با این موارد دست به گریبان است .
راه کار نمایش جنبه دیگری است برای مشاهده جهان خارج . یعنی سایر افراد خارج از حلقه قدرت ، وجهه نمایشی گروه غالب را میبینند. گاه این وجهه خشن و گاه مهربان خواهد بود . بسته به شرایط این وجهه انعطاف پذیرفته و برای پیشبرد اهداف گروه غالب تغییر خواهد کرد. 
تا اینجا این دو وجهه ، یکی اصل ذات و خواست قلبی گروه غالب و دیگری وجهه نمایشی و ظاهری دولتها مطرح گردیده است . 
اما اکثریت جامعه نیز یک ایده آل و خواسته ای دارند. گروه غالب برای موجه شدن باید خود را طرفدار و نماینده آن خواسته جامعه نمایش دهد . 
اگر در جامعه دموکراسی این سناریو اتفاق بیفتد ، رای مردم مهم شده و افرادی به عنوان خارج از سیستم دولت ( دولت به مفهوم اداره کننده کشور - نه فقط قوه مجریه ) و با دیدگاه مردمی ( که معمولا از میان گروه دولتیان خارج میشوند ) نمایان میشوند . 
انتخابات آمریکا و فرانسه در همین اواخر شاهد این مدعا است . شخصی برای نجات جامعه پرچم به دست میگیرد و نه فقط مشابه " کاوه آهنگر " بلکه به مصداق " فریدون " و " رستم " و " نادر " یعنی سردار یک تنه به جنگ پلیدی رفتن . خود را نشان میدهد و مورد تشویق جامعه قرار میگیرد و بقیه ماجرا .
هیئت حاکمه به کار خود ادامه میدهد و در بعضی موارد بسته به شرایط محیطی ( داخلی و یا خارجی ) بعضی از جنبه های وجهه خارجی خود را تغییر میدهد .
حمایت ترامپ از استخراج ذغال سنگ ( در حالی که امروز آمریکا به صادر کننده نفت و گاز ارزان جهان مبدل شده ) از جمله تغییر این ظواهر است .
مثال از این بازی بزرگ هئیت های غالب زیاد میتوان مطرح کرد . اما با دانستن این سه وجهه " خواست قلبی هئیت حاکم - وجهه نمایشی هئیت حاکم - خواست قلبی اکثریت جامعه " 
  • میتوان بسیاری از اتفاقات و رویدادهای جهان را با این آگاهی پایه تحلیل کرد.
  • رفتار دولت ونزوئلا 
  • رفتار دولت برزیل 
  • رفتار دولت کره جنوبی 
  • رفتار دولت میانمار
  • رفتار دولت روسیه 
  • رفتار دولت عربستان 
  • رفتار دولت مصر 
  • رفتار دولت ترکیه 
  • رفتار دولتهای اروپایی
  • رفتار دولت اسرائیل
  • رفتار دولت آمریکا
  • رفتار دولت کانادا
  • رفتار دولت استرالیا
  • و ...



مریم میرزاخانی

از شنیدن خبر سفر آخر خانم میرزاخانی غم خاصی بر دل مینشیند. جدای از تالم لحظات و روزهای اول ، یاد مرده پرستی ایرانیان زنده میشود. 
مگر در زمان زنده بودنش چه کردیم ؟ چقدر قدرش را دانستیم ؟
اما این زن فقط یک دانشمند و یک زن دانشمند نبود. او نماینده مغزهای سفرکرده ایرانیان بود. علاوه بر اینها او " افتخار " ایرانیان در جهان امروز بود.
باز این همه آنچه مریم برای ما ایرانیان است ، نیست . او فرزند و خواهر همه ما است که در پس ناملایمات ، متاسفانه با یک تصمیم صحیح از کشور خارج شد. اگر میماند چه سرنوشتی داشت ؟ حداکثر کرسی تدریس در دانشگاه آزاد و بقیه اش مهم نیست.
با مرگ او ، این کشور یکی از فرزندان خوبش را از دست داد. نمونه موفقیت در جهت سعی و کوشش ایرانی ،غرور هوشمندی ایرانی . 
هر چه دیگران بگویند مردم ایران کم هوشتر از سایر ملل هستند ، ما که باور نداریم . هر کجا مردم ایرانی ( فلات قاره ایران) به خارج رفته و در محیط مناسب قرار گرفته اند ، مدارج ترقی را سریع پیموده اند. 
نیازی به ذکر آمار و منابع نیست . چیزی است که میدانیم و میدانند. 
حیف شد.
جایش خالی است . 
نه فقط در آمریکا و در بین محققان دانشمند.
بلکه جایش در خانه ایران خالی است .
روحش شاد ( و همه فرزندان این آب و خاک که در قربت رفته اند ) 
و یادش گرامی.



۱۳۹۶-۰۴-۲۵

داشتن بانک خارج از کشور برای تامین سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر

طرحهای زیادی است که میتوان در خارج از کشور اجرا کرد و با نرخ پایین ارزهای خارجی این فعالیتها توجیح پذیر بوده و قابلیت برگشت سرمایه ( و البته سود آوری ) را خواهد داشت .
برای استفاده از این امکانات جهانی ( سرمایه ) میتوان نسبت به خرید یک بانک خارجی در مکانی که مشکل ارزی نداشته باشد ( مثل سنگاپور ) اقدام نمود. 
با این بانک میتوان برای پروژه های خارجی ( پروژه هایی که در آسیا یا آفریقا تعریف خواهد گردید ) تامین منابع مالی نمود. طبیعی است که مجری این پروژه ها شرکت های داخلی ( اکثر فعالیتهای اجرایی ) خواهند بود . و این کار برای شرکتهای داخلی نیز سود آوری خواهد داشت و به نوعی صدور خدمات مهندسی خواهد بود .
امکان تجارت خارج از مرزها نیز با این بانک قابل اجرا است . خرید از یک کشور و صدور کالا در کشور ثالث ، امکانی است که با کمک این بانک قابل اجرا است .
این بانک میتواند اطلاعات به روز بانکی ( مثل اطلاعات امنیت شبکه های بانکی ) روشهای بانکداری - اطلاعات بالابردن راندمان فعالیتها و روشهای نوین بانکداری جهانی را به بانکهای داخلی انتقال دهد .


۱۳۹۶-۰۴-۲۴

مشکل آدمهای تک سرنشین

در مورد ترافیک به ما گفتند که مشکل خودروهای تک سرنشین هستند و غیره . اما از وقتی متروهای زیر زمینی شلوغ شده ، مشکل افرادی که مترو سوار میشوند ، خودرو تک سرنشین نیست!
در اینجا حرف از کمبود واگن میزنند . اما در توکیو نیز مشکل مشابه داریم و متروها وحشتناک شلوغ میشود .
مترو مشکل " آدم تک سرنشین " را دارد . یعنی آدمهایی که هر یک دنبال کار خود میروند . اگر هر نفر بدنبال کار دو سه نفر میرفت متروها هم خلوت میشند .
اما آیا این ممکن است ؟ مسلما خیر
اما صورت مسئله را میتوان به گونه دیگری بیان نمود که کمک در حل مسئله بنماید ؟ 
مثلا : ترافیک عبارت است از سفر بلند فاصله . آیا میشود سفر بلند فاصله را کاهش داد و آنرا به سفر کم فاصله تبدیل نمود ؟ ( که با پیاده روی قابل اجرا باشد و نیازی به وسیله نقلیه نداشته باشد )
جواب این سوال بلی است . رفع نیاز جوامع بشری در نزدیکی محل اسکان عملی است . امروزه تکنولوژس این کار را داریم . 
هر گونه ارزان سازی سفرهای بلند مدت ( تولید خودرو و همگانی کردن آن - افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی - روی زمینی و زیر زمینی ) باعث میشود که فواصل کوتاه تبدیل به فواصل طولانی گردد. 
در واقع ارزان سازی سفرهای طولانی کار غلطی است . این کار به معنای ایجاد سفرهای طولانی به میزان نمایی است . 
هر بخشی از جمعیت هر محله که مستعد سفر درون شهری است را در نظر بگیریم . با ارزان سازی سفر ، این افراد مبادرت به سفر خواهند کرد ( و در محله خود نخواهند ماند . زیرا از محلات دیگر برای کارهای محله آنها خواهند آمد ) هر چه این ارزان سازی بیشتر شود ، مسافت سفر طولانی تر شده و تداخل سفرها بیشتر میگردد. این یعنی ترافیک .چه روی زمین و چه زیر زمین . چه با وسیله نقلیه شخصی و چه با وسیله نقلیه عمومی .
راه کار مناسب در کنار دسترسی و سهولت سفر درون شهری به تخصیص هزینه برای سفرهای درون شهری است تا سطح درخواست سفر دروون شهری کنترل گردد.


۱۳۹۶-۰۴-۲۱

چگونه در تلوزیون منزل 3D Hologram داشته باشیم ؟

این کار عملی است اما چگونه ؟
هنر کار در این است که ما چهار تصویر روی هم روی چهار سطح شفاف خواهیم داشت . 
هنر کار انتقال این تصاویر روی هم و روی یک سطح نازک تلوزیونی است .
آیا این کار عملی خواهد شد ؟
در آن صورت ما تلوزیون سه بعدی و بعدها مونیتور سه بعدی خواهیم داشت .
سینمای سه بعدی و نمایشگاه های سه بعدی نیز در آینده پدید خواهند آمد.
داشتم دیوارهای با تصاویر متحرک سه بعدی ، میتواند ما را در دل طبیعت قرار دهد . هر روز در یک کجای دنیا. 
کاربرد این تکنولوژی بسیار زیاد خواهد بود .

عدسی تلسکوپ دمیدنی!

یک پوسته نازک قابل انعطاف را در نظر بگیریم. وقتی با یک فن به آن دمیده شود ، شکل قوس مانند گرفته و انحنای مناسب یک عدسی را پیدا میکند.
در شرایط بی وزنی ، اثر وزن خود پوسته نیز از بین میرود و شکل عدسی حاصله یکنواخت خواهد بود . ( قابل آزمایش در هواپیمای ایجاد کننده شرایط بی وزنی ناسا )
حال یک قاب بزرگ ( با قابلیت سایه نمودن عدسی ) و یک پوسته نازک قابل انعکاس در آنرا در نظر بگیریم . یک دمنده هوا به آن میتواند شکل عدسی را در آن ایجاد نماید . با ریختن یک چسب روان در پشت سطح ، میتوان سطح قابل انعطاف را صلب نمود ( در حالی که شکل عدسی دارد . )  چون در شرایط بی وزنی است ، امکان بسیار بزرگ ساختن آن فراهم است و وزن و ابعاد آن روی انحنای عدسی تاثیری نمیگذارد . با صلب شدن سطح پشت عدسی میتوان این صلبیت را افزایش داد ( بدون تغییر شکل عدسی ) و آین صلبیت را به اندازه کافی تقویت کرد ( تا در اثر مانور تلسکوپ مشکلی برای عدسی اتفاق نیفتد. )
به این ترتیب میتوان با ارسال مجموعه با ابعاد و وزن کم به فضا ، تلسکوپ بسیار بزرگی در مدار زمین داشت .
ابعاد این تلسکوپ میتواند تا چند صد متر و بیشتر نیز باشد.


۱۳۹۶-۰۴-۲۰

بازرسي و پرهيز از فساد

هر كجا امكان بازرسي وجود داشته باشد و اين بازرسان بتوانند موارد خلاف قانون را گزارش كنند ، امكان وجود فساد نيز ميرود.
واقعا همه مردم بازرس هستند و ممكن است كه موارد خلاف قانون را مشاهده كنند.
اگر به همه مردم آموزش داده شود كه در صورت مشاهده خلاف قانون گزارش در شبكه هاي اجتماعي بدهند  و ...
و مردم به عنوان گزارش خلاف محكوم نشوند .
و مردم به اتهام تحمت محكوم نشوند .
واصولا هيچ كسي به دليل مشاهده خلاف قانون ( چه اثبات شود و چه نشود ) محكوم نگردد .
بدين ترتيب هزينه گزارش دادن مردمي كاهش خواهد يافت و هر گونه خلافي به سرعت مشاهده و گزارش آن به دست مسئولين قضايي خواهد افتاد.
در مرحله بعد اگر مدارك محكمه پسند موجود نباشد ، امكان بازرسي نا محسوس وجود خواهد داشت و مدارك براي واحد قضايي فراهم خواهد گرديد و قضات ( بيش از يك قاضي كه يكديگر را نشناسند و با استفاده از شبكه هاي كامپيوتري امكان تباني حذف گردد ) روي خلاف قانون حكم داده و نيروهاي انتظامي مسئول اجراي احكام خواهند بود.


۱۳۹۶-۰۴-۱۹

بعد از تصرف جزاير مورد مناقشه ، اقدام خارج از مرزهاي چين چه خواهد بود ؟

فعاليتهاي حومه اي چين بايد از جايي شروع ميشد . دست اندازي به جزاير مورد مناقشه و تصرف يكطرفه آنها اولين اقدام چين از اين گونه فعاليتها است . ظاهرا چين موفق هم شده و كشورهاي ذي نفع يا اقدامي انجام نداده اند و يا خيلي دير اقدام كرده اند. امروز ارتش چين در اين جزاير مستقر است و هر گونه اقدام ضد اين ارتش ، عكس العمل كل ارتش چين را در بر خواهد داشت .

يعني در اين مسير گام به عقب وجود ندارد .

بعد از تصرف جزاير و احتمالا تحمل كمي ناملايمات گاليور با آدم كوچولوها  ( تفاوت اندازه چين با همسايگانش تقريبا برابر اندازه گاليور با آدم كوچولوهاي لي لي پوت است ) گامهاي ديگري نيز امكان وقوع خواهند داشت . تصرف تايوان بدون ارتش ممكن است و در بلند مدت اين جزيره به چين ملحق خواهد شد. همه افراد ذي نفع چه در تايوان و چه در چين ( و همچنين دنياي غرب ) اين را ميدانند . مسلما چين و تايوان خواهان اين اتصال هستند و تنها خواهان هزينه كمتر اين رويداد و حفظ منافع اقتصادي بيشتر در اين رويداد بزرگ خواهند بود. يعني درگيري اقتصادي و در حد چانه زني بين چين و تايوان روي خواهد داد. در اين ميان كشورهاي غربي حداكثر به عنوان ميانجي و يا حتي مانع مدت زمان زيادي نميتوانند در اين بازي اثر گذار باشند.

منطقه مورد مناقشه بعدي در چين ، منطقه مورد اختلاف با هندوستان است .

داستان چين با كل شبه جزيره كره ، مانند رفتار چين با كره شمالي خواهد بود . يك كشور بدون خطر زير سايه چين با ارتباط اقتصادي گسترده با آسيا و به عبارتي چين .

ساير كشورهاي آسياي جنوبي نيز حتي امروز وابسته اقتصادي به چين هستند . اين وابستگي بدلايل اقتصادي بيشتر خواهد شد . در واقع همه اين كشورها از لحاظ اقتصادي بصورت كشورهاي اقماري چين در خواهند آمد .

زياد دور نيست كه شاهد چيني باشيم كه بر كل آسياي شرقي مديريت خواهد داشت . حتي كشورهاي جزيره اي مثل ژاپن و فيليپين  نيز به ميزان زيادي وابسته اقتصادي به چين خواهند بود.

ژاپن وابسته به صادرات ، هدايتگر بخشي از جغرافياي جهان نخواهد بود . ايشان جهان بيني و مديريت مربوطه را ندارند. حداكثر بصورت يك كشور وابسته اقتصادي به غرب يا چين ادامه حيات خواهند داد. گر چه كشش اقتصادي ايشان به چين بيشتر از آمريكا است ، اما قدرت و خطر چين را نيز درك ميكنند و بدنبال حامي غربي حركت خواهند نمود.

اما چين با روسيه مشكلي نخواهد داشت . منطقه مرزي اين دو كشور فاقد جمعيت موثر است . منافع دو طرف سكوت در مرزها و حفظ وضع موجود را تداوم خواهد بخشيد.

بعد از حل و فصل مناطق مورد مناقشه با هندوستان ، چين به كدام سو نظر خواهد انداخت . اين نظر انداختن شايد بعد از 2060 اتفاق بيفتد.

دور نگري و پيش بيني آينده ممكن و خطرهايي كه ملتها و كشورها را تحديد ميكند لازم و مهم براي تصميم گيران كشورها است .شايد براي بعضي مسائل در كوتاه مدت پاسخي نتوانيم بيابيم ، اما طرح مسئله و اجازه انديشه دادن به دانشمندان ، در بلند مدت راه كارهاي جديد با بازي برد برد را فراهم خواهد ساخت .



سریال برنامه پیامبران قبل از اسلام

نشان دادن اتصال پيغمبران و اين كه همه گفتار واحدي داشته اند بسيار مهم است . بعضي از مسيحيان تصور ميكنند كه اسلام حرفي تازه و بدعت است.
وقتي به ايشان نشان داده شود كه مسيح ع همان گفته ساير پيغمبران قبلي را زده است و آمدن و رفتن پيغمبران به هم متصل و سلسه وار است و همچين همه آنها يك سخن گفته اند " كه اي بندگان خدا - بندگي كنيد " 
نمايش تلوزيوني و تصويري اين حقيقت كمك به در دسترس بودن و سهولت درك واقعيتها ميگردد.
يكپارچگي مجموعه انسانها و يكي بودن دين هاي الهي حقايقي هستند كه باعث ميشوند تا حدود زيادي من و تو ودوست و دشمن از ميان جوامع خارج شود .
تقسيم انسانها به خودي و بيگانه ، مجوز ظلم و ستم و قتل و نابرابري را به افراد و دولتها ( و گروه هاي جمعيتي )‌ميدهد. اين در حالي است كه عالمان جوامع آگاه هستند كه اينطور نيست.
توسعه دانش به همه بخشهاي جامعه بخصوص آگاهي دادن به كودكان كه سازندگان فرداي جوامع هستند ، لازم و بلكه واجب است . اين مهم نه فقط در يك سرزمين ، بلكه در همه كره خاكي بايد انجام شود .
نشان دادن سلسله پيامبران در اول برنامه و رجوع به ميانه سلسله پيامبران و شرح زندگي و تاريخ ها و درسهاي ديني و مادي هر پيامبر مجموعه اي خواهد شد كه سالها قابل استفاده بوده و همه مردم دنيا به آن علاقه مند خواهند شد .
براي استخراج داستانها و فيلمنامه نويسي آن و ترجمه و تدوين برنامه و حتي تركيب كارتون و جلوه هاي ويژه با بازي بازيگران  مواردي است كه كارها را هنرمندانه و قابل قبوا ميكند. 
ترجمه برنامه به همه زبانهاي دنيا و تلاش براي يافتن نمايندگان الهي در همه سرزمينهاي دور ( پرو- چين و ژاپن و غيره ) كمك ميكند تا همه مردم خود را غريبه ندانسته و خود را جزيي از جامعه بشري ببينند.
اين كه خداوند به همه افراد بشري با يك چشم نگاه كرده و براي همه مردم پيامبراني از خود ايشان فرستاده است واقعيتي است كه اطلاع از آن مردم را به پيروي از پيامبران و دين الهي تشويق ميكند.
جدا كردن مناسبات ديني مثل عبادت و بندگي و ازدواج با رسم الهي و غيره از ثبت هاي قانوني كمك ميكند تا بشري كه بر اساس فطرت رفتار ميكند ، رفتار فطري خود را منطبق با فرامين الهي ببيند و خود به خود درك اعتدال در فطرت كرده و دچار افراط و تفريط نگردد.
با فاصله از افراط و تفريط ، جوامع از آسيبهاي آن در امان مانده و جوامع در صلح و ايمني و خوشبختي روزگار خواهند گذراند.


نیاز به تغییر ساختار ارتش و نیروهای نظامی برای دنیای فردا

دنياي نظامي سالها است كه تغيير يافته است . ساختار ارتشها تقريبا از جنگ دوم جهاني تغيير محسوسي نداشته است. جا دارد براي جنگهاي فردا ساختار ارتش را بر اساس نيازهاي تكنولوژيك و سخت افزاري و نرم افزاري تدارك ديد .
به نظر نميرسد كه در آينده از سرباز خط مقدم جبهه بتوان بينياز بود . اما حجم بزرگي از فعاليتهاي ايشان را ماشين آلات اتومات انجام خواهند داد. 
همينطور هواپيماهاي بدون سرنشين ( اتومات و يا با كنترل از راه دور ) و تجهيرات مشابه ( تانكها و دريا گردها ) نبرد اصلي را صورت خواهند داد.
برخورد هزاران و ميليونها هواپيماي اتومات بدون سرنشين در شروع جنگها طبيعي به نظر ميرسد . در نهايت گروه باقيمانده ( برنده ) توان نابودي تجهيزات و افراد دشمن را بدون مقاومت جدي خواهند داشت . 
مشابه فيلمهاي علمي تخيلي بخش مهم جنگها به عهده روباتها خواهد بود . عاقلانه است كه در صورت نابودي روباتها ، مغلوبين تسليم شده و از كشته شدن خود داري كنند. در واقع ميدانيم كه در مبارزه انسان و ماشين ، هزينه كشته شدن افراد قابل قبول نبوده و توان ماشن آلات براي نابودي انسان بسيار بالا است .
بر اساس اين روشهاي جنگي حمله هاي سايبري نيز بخش مهمي از جنگهاي آينده است و اين گونه نبردها نيز بخشي از عمليات جنگي است .( در اين بخش نيروهاي نظامي انساني ميتوانند فعاليت موثر داشته باشند ) 
ساير نيازمنديها و امكانات جنگهاي آينده به همراه حفظ بخشهاي قابل استفاده تجربه جنگهاي سنتي ساختار جديدي را ايجاد ميكند كه بايد توسط متخصصان طراحي و پياده سازي گردد.



ساخت الگوریتم یک شرکت ویرچوال, کار کردن از راه دور, بدون هزینه, با استفاده از شبکه‌های اجتماعی

فراهم نمودن امكان تشكيل و انحلال شركتها با راحتترين و كم هزينه ترين روشهاي ممكن از جمله كارهايي است كه باعث توسعه احداث شركتهاي كوچك و " استارت آپ " ها ميگردد.

براي اين كار زمينه موردنياز توسط شبكه هاي متعدد اجتماعي فراهم است . حتي بعضي از اين شبكه ها اجازه فروش آنلاين را نيز از طريق شبكه اجتماعي فراهم ميكنند .

براي اين كار افراد متخصص بايد فرآيند و ساختار شركتها را طراحي و مشخص نمايند . فايلهاي آموزشي ايجاد اين شركتها در گروه هاي اجتماعي و سايتهاي اينترنتي ميتواند قرار داده شود.

از جمله مزاياي اين كار فعاليت شركتها از راه دور است . ايده شركت از جاي شروع شده و سهام شركت تشكيل ميگردد. كاركنان و سرمايه گذاران در هر كجاي كره زمين ميتوانند وارد فعاليتشركت شده و كار مشخصي را انجام دهند يا سرمايه گذاري كنند. 

با توجه به جهاني بودن فعاليت ، رقابت دستمزد جهاني باعث ميگردد تا اقتصادي ترين حالت ممكن براي اجراي كارها بروز نمايد. از طرفي سرمايه نيز با كمترين نرخ سود ممكنه ( و از آن طرف در بالاترين سود قابل دريافت ) در دسترس خواهد بود.

امكان استفاده از تجهيزات سخت افزاري و نرم افزاري ساير شركتها و سازمانها در سرتاسر دنيا از جمله مزاياي اين گونه شركتها است .



بخش دوم نرخ سود بانكي

اگر هزينه كردن پول نفت را همان گمشده داستان بدانيم  ( و بقيه اقتصاد ناسالم را در مقابل آن ناچيز در نظر بگيريم ) ميزان بهره بانكي تعادلي چه ميزان خواهد شد ؟

فروش 2 ميليون بشكه نفت خام با قيمت 50 دلار در سال تقريبا برابر 36.5 ميليارد دلار ميشود. و اين رقم  برابر 8.6% توليد ناخالص داخلي است .

حال با تورم 9% و رشد اقتصادي 1% ميزان سود بانكي از رابطه زير برابر خواهد شد با :

سود بازار = تورم + ارزش افزوده اقتصاد +مقدار اقتصاد ناسالم

18.6% = 9% + 1% + 8.6%

جالب اينجا است كه نرخ واقعي بهره بانكي همين حدود است .

براي كاهش نرخ بهره بانكي بايد اقتصاد ناسالم و هزينه هاي آنرا مديريت كرد . اگر مسئله از ريشه حل نگردد و با ترفند سود بانكي را از حالت تعادل خارج كنيم ف در آن صورت جاي ديگري در اقتصاد تغيير ناصواب خواهد كرد تا تعادل كلي حفظ گردد. 

وارد كردن پول نفت در كل اقتصاد و اخذ ماليات ( درصدي از سود گردش نقدينگي ) ميتواند به عنوان مديريت پول هاي نفتي مطرح گردد.

پول نفت از طريق واردات – حقوق و دستمزد و غيره وارد چرخه اقتصادي شده و خود را بصورت تورم نشان ميدهد . كاهش غير طبيعي و مديريت شده تورم باعث ميشود كه اين فشار خود را در جاي ديگري نشان دهد . و البته امروز شاهد تقاضاي پول در اقتصاد هستيم .

اين امر مخل رفتار غلط بانكها و مشكلات داراييهاي مشكوك الوصول نيست . مقوله داراييهاي مشكوك الوصول بخشي از اقتصاد ناسالم است كه بانكها به عنوان بخشي از اقتصاد دولتي سبب اين امر ميگردند.

اگر سيستم هاي غير خصوصي اقتصادي و اداره كشور را " دربار " بناميم . اين " دربار " در ايران بسيار بزرگ شده و مشكلات ساختاري را براي اقتصاد ايجاد نموده است .



۱۳۹۶-۰۴-۱۸

زندگی

در زندگی
فقط بدست آوردن کاپ قهرمانی نیست.
خود بازی هم
بازیه

شبکه ارث بر اساس تایید ژنتیکی بعد از 18 سالگی

يكي از موارد مهم كه امكان سوء استفاده و مشكلات حقوقي را ايجاد ميكند ، مقوله ارث است . در قوانين كشور مقوله ارث كاملا شناخته شده است و بستگي به تعداد وراث دارد .
برا يمشخص شدن تعداد وارث ها و نسبت آنها با متوفي ميتوان يك سايت اينترنتي براي تمام مردم كشور ايجاد نمود. يكي از موارد مهم اين است كه اطلاعات اين سايت بايد كنترل شده باشد .
لذا به راحتي زماني كه بعد از 18 سالگي براي افراد شناسنامه صادر ميگردد ، يك آزمايش " دي ان اي " از افراد گرفته شود و نسبت فرد در بانك اطلاعاتي با ساير افراد مقايسه خواهد شد . به اين ترتيب تائيد فرزند افراد مختلف كاملا مشخص خواهد شد .
از طرفي چنانچه افراد به نا حق فرزند خوانده داشته باشند نيز اين مسئله شناسايي شده و والدين حقيقي شخص قابل شناسائي خواهد بود .
با ثبت همه افراد و علم به اين آزمايشات ، ديگر كسي فرزند خوانده غير قانوني نخواهد داشت و به فرزند خوانده اطلاعات هويتي كه حق اوست ارائه خواهد گرديد. از طرفي وجود اطلاعات زنتيكي افراد در يك بانك اطلاعاتي ، امكان شناخت ازدواجهاي پر خطر را مشخص خواهد نمود.
استفاده هاي بسيار بيشتري از اين بانك اطلاعاتي ميتواند صورت گيرد . از جمله يافتن افراد مناسب براي پيوند استخوان يا ساير موارد فوري و نادر كه نياز به تشابه اطلاعات ژنتيكي افراد وجود دارد .


چند ميگيري فكر نكني ؟

خبر : خطوط ريل متروي تهران  ( و احتمالا مترو ساير شهرهاي ايران ) بر اساس راه آهن كشور تهيه و تدوين شده و ساختار واگنهاي مترو مشابه راه آهن است !

خبر : در راه آهن ، وزن هر واگن حدود 30 تن و ریل های 80 تن برای هر واگن در نظر گرفته ميشود.

راه آهن را براي بار ميسازند و وزن با بار هر واگن تا 200 تن در نظر گرفته ميشود . از روي آن محاسبات ريل و زير سازي و اتصال محاسبه و طراحي ( و اجرا ) ميگردد. اين در حالي است كه بار جابجايي مترو خيلي كمتر از اين ارقام است و طراحي واگنها نيز ميتواند خيلي سبكتر انجام گردد. 

هزينه ساخت مترو ميتواند كاهش يافته و از همه مهمتر انریي هر توقف و حركت قطارهاي مترو ميتواند خيلي كمتر باشد ...!

براي فكر نكردن و كپي كردن از طرحها و تصورات غلط ديگران آيا پولي پرداخت گردد ؟

تصميم گيراني كه اين هنر را به خرج داده اند ، چه ميزان دريافتي داشته اند تا فكر نكنند ؟



هيئت مديره شركت نفت و ساير شركتهاي مشابه

هيئت مديره شركت نفت و ساير شركتهاي مشابه 
نماينده مردم مثلا از مجلس – نماينده دولت – نماينده كاركنان ( ممتخصصان نفتي ) به عم.تن هيئت مديره بايد حضور كامل و تمام وقت در سمت خود داشته باشند و اين گونه مشاغل بصورتي است كه دارندگان آن نبايد شغل ديگري داشته باشند. ممكن است اين افراد در سمتهاي معاونت شركت نفت ( با دريافت يك حقوق ) فعال باشند .
اين گروه ها ميتوانند براي آينده صنعت نفت ايران برنامه ريزي كنند. مواردي كه اين هيئت مديره تهيه كرده توسط مدير عامل منتخب اين گروه بايد اجرا گردد. 
نماينده دولت در سمت برنامه ريزي و نماينده مجلس در مديريت مالي و نماينده كاركنان شركت نيز در معاونت نيروي انساني فعال خواهند بود . روش انتخاب اين افراد نيز بعدا بايد طراحي گردد .سيستم بر اساس شايسته سالاري بايد طراحي گردد. كاركرد اين افراد نيز بايد ارزيابي و ارتقا و پاداش توسط سازمان مجزايي مشخص گردد.
براي مثال وزارت شركتهاي دولتي ميتواند كاركردها را مونيتور نمايد و از نظر كارشناسان روز دنيا براي ارزيابي مديران شركتهاي دولتي استفاده نمايد.
مواردی مثل معاونت تحقیق و توسعه که باید با دانشگاه مرتبط باشد و بسیاری موارد دیگر باید مد نظر قرار گرفته و سازمان جدید شرکت های دولتی پی ریزی گردد.


چین چطور تایوان را تصرف میکند ؟

تنش به معني " خواستن جدا بودن تايوان از چين " و حمايت آمريكا از تايوان ادامه خواهد يافت . هر چند ممكن است شدت آن از سوي دولت آمريكا و همچنين مردم تايوان كاهش يابد . 
اما در اين ميان قلابهاي چين به تايوان در حال زياد شدن و قدرتمند شدن است .
اين قلابها عبارتند از ارتباط اقتصادي و ايجاد وابستگي اقتصادي بين چين و تايوان ، همچنين تقويت ارتباطات فرهنگي هنري و مردم با يكديگر.
از سوي ديگر رفتار اجرايي چين در مورد هنگ كنگ ميتواند مردم تايوان را در خصوص امنيت فردا حتي بعد از الحاق به چين  مطمئن نموده و حتي مشوق همبستگي با چين گردد.
در اينخصوص غرب تنها امكان دشمن سازي چين را در اختيار دارد . ترساندن مردم تايوان به تصرف و الحاق با چين كمرنگ خواهد شد و مزاياي الحاق به سرزمين چين كم كم پر رنگتر خواهد شد .


ديدگاهي نو در نرخ سود بازار و عرضه و تقاضاي پول

سود بانكي ، برابر بازگشت ارزش پول در بازار است (در اينجا بالا )

تورم داريم  ( مثلا تك رقمي )

ارزش افزوده فعاليت اقتصادي داريم  ( اينجا منفي يا نزديك صفر )

معمولا

سود بازار = تورم + ارزش افزوده اقتصاد

اما وقتي سود بازار از اين فرمول تبعيت نكند ، يك آيتم ديگر بايد در معادله اضافه گردد . اين آيتم را بصورت مقدار خاص اقتصادي ميناميم  

پس

سود بازار = تورم + ارزش افزوده اقتصاد +مقدار خاص

اما اين مقدار خاص چه ميتواند باشد ؟

عرضه و تقاضا تعيين كننده قيمت پول است . وقتي درخواست پول بالاتر از مقدار حقيقي درخواست اقتصاد سالم باشد ، اين مقدار خاص خود را نشان ميدهد .اين مقدار اضافه پول نياز بخشي از اقتصاد است كه خود را شفاف نشان نميدهد .

ميتواند بخش دولتي و يا بخش فساد آميز اقتصاد باشد .

در واقع ميزان اين بخش ناسالم اقتصاد قابل محاسبه است . ( لازم به توضيح است كه مصرف دولتي ايالات متحده نيز در اين بخش خودنمايي ميكند ، گر چه هزينه اين فعاليت ناسالم اقتصاد آمريكا را مردم ساير ملل پرداخت ميكنند )

در مورد ايران اگر ميزان تورم را 9% و ارزش افزوده اقتصاد را 1% بگيريم و سود بانكي را 15% بگيريم ، ميزان بخش ناسالم اقتصاد برابر 5% خواهد شد . يعني مصرف بخش ناسالم اقتصاد 5% توليد ناخالص ملي است . كه رقم بزرگي است .

در همه اقتصادها اين بخش ناسالم وجود دارد . مهم اندازه اين بخش اقتصادي است . اگر ميزان آن كم باشد ، اين آيتم ميتواند از فرمول مربوطه حذف شده و روابط استاندارد اقتصادي در آن جوامع برقرار خواهد بود .

اگر توليد ناخالص داخلي سال 2015 را برابر 425 ميليارد دلار در نظر بگيريم ، 5% آن برابر 21.5 ميليارد دلار خواهد شد !

اين رقم با دلار 3770 تومان باشد ( نرخ بازار ) اين رقم بيش از 80 هزار ميليارد تومان خواهد شد ! چيزي تقريبا برابر با فروش يك مليون و 150 هزار بشكه نفت در روز به قيمت 50 دلار و اين يعني تقريبا 60% صادرات نفت كشور !


​ 

ديتا سنترهاي اقتصادي در فيروزكوه

يكي از موارد مهم و هزينه بر ديتا سنترها ، هزينه خنك كردن سرورها است . از طرفي ديتاسنترها نياز دارند كه در نزديكي خطوط پر سرعت اينترنتي بوده تا انتقال اطلاعات مقدور باشد .
هزنيه زمين و بنا نيز تقريبا در اكثر شهرهاي كشور نزديك به هم است . 
خطوط انتقال اطلاعات تهران به ساري كه بخشي از شبكه ارتباطات ايران به تركمنستان است و ايران را به روسيه متصل ميكند و در مركز مخابرات فيروزكوه يك گره دارد ، يكي از مكانهاي مناسب براي ديتاسنترها است .
از طرفي صنايع غذايي كه در فيروزكوه قرار دارند ، براي فرآيندهاي خود به آب گرم نياز دارند كه اين آب گرم را با صرف انرژي ( اكثرا گاز )‌ تامين ميكنند.
چنانچه ديتاسنترهايي در فيروزكوه راه اندازي گردد ، ميتوان آب گرم خروجي سيستمهاي خنك كننده آن را با قيمت مناسب به واحدهاي مصرف كننده آب گرم فروخت . تامين آب گرم صنايع غذايي ضمن اين كه هزينه گاز اين واحدها را كاهش ميدهد ( و مانع توليد گازهاي آلاينده و به نفع محيط زيست ميگردد )‌هزينه سرمايه گذاري و جاري گرم كننده هاي آب را نيز كاهش ميدهد . 


استفاده از آدامس براي مصرف دارو و ويتامينها و مواد مغذي كودكان و سايرين

آدامس يكي از جويدنيهاي تفريحي همه ملتها است . اگر سيستمهاي دارويي را در آدامسها بگنجانيم ، امكان جذب بلند مدت و تدريجي دارو از طريق دهان ( بدون نياز رسيدن دارو به معده و اسيد آن ) فراهم مي آيد . 
علاوه بر اين راحتي مصرف و بلند مدت بودن زمان جويدن و نگاه داشتن آدامس در دهان ، ميتواند اين روش رسيدن دارو و مواد مورد نياز بدن را براي كودكان و بيماران و ورزشكاران و سايرين را فراهم آورد .
ميتوان طيف وسيعي از آدامسهاي مغذي را به بازار عرضه نمود. 
طبيعتا بهاي اين آدامسها و سود ساخت آنها بسيار بيشتر از آدامسهاي متداول خواهد بود.


۱۳۹۶-۰۴-۱۶

در سفر

در سفر
گر چه هدف از حرکت مقصد است , همچنین مقصد جهت حرکت و مسیر را که از مکان فعلی به مقصد است را مشخص میکند, اما اگر خود راه و سفر لازم نبود و بیفایده بود , آنرا خلق نمیکردند.
به چشم بر هم زدنی از حال فعلی به مقصد میرساندند.
پس خود سفر و راه نیز جزو مقصد است و جزو دلیل است. در این سفر که برای هر کس متفاوت است درسها و سودها و فایده ها است.
در اسفار زمینی نیز چنین است.  سفر تهران به مشهد اگر زمینی باشد,  با وسایل فعلی بیش از 10 ساعت طول میکشد و مسافران در بین راه یکدیگر را بهتر شناخته و همچ5خود راه را درک میکنند و کویر و کوه و دشت و کشاورزی و اگر در فصل باشد که میوه هر ولایت را درک میکنند و البسه هر قوم و قبیله در فصل سفر و  بسیار موارد دیگر را که اگر به لحظه‌ای میرسیدتد درک نمیکردند.
راه زمینی رفته با آن کس که هوایی و با هواپیما دفتر باشد , درک متفاوت از سفر و مراتب آن دارند و فیزیک جسمی و روحی متفاوت دارند و تغییرات ناشی از سفر متفاوت خواهند داشت.
پس سفر و نوع آن هم منظور خداوند بوده است.  لازم است روتدگان به این امر توجه داشته و با چشم باز راه را طی کنند و آنچه در راه است را منظور خداوند دانسته و به همه کم و کیف آن توجه کرده و به یاد داشته باشند که منظور مقصد است و توقف نکنند و در ایستگاه ها خستگی بدر کرده و با شوق و اشتیاق به پیش روند تا به مقصد برسانند.
انشاءالله